Polițiștii au confiscat jucării și haine pentru copii contrafăcute în valoare de 30.000 de lei

Polițiștii au confiscat jucării și haine pentru copii contrafăcute în valoare de 30.000 de lei

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice controlat, miercuri, cinci societăți comerciale din municipiul Botoșani. Au fost confiscate sute de jucării și articole vestimentare pentru copii, iar două unități au fost sancționate cu amenzi uriașe pentru deținerea unor sume nefiscalizate.

În urma neregulilor constatate au fost identificate și indisponibilizate 75 de articole de îmbrăcăminte și peste 900 de jucării și articole pentru copii, în valoare de peste 30.000 de lei, toate având inscripționate diferite mărci înregistrate pentru care entitățile economice nu dețineau documente legale de proveniență și cu privire la care, există indicii temeinice că sunt contrafăcute”, arată Inspectoratul de Poliție Județean.

În acest caz, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni în valoare de peste 11.000 de lei și au fost confiscați 11.500 de lei, reprezentând numerar nefiscalizat.

 

Spune-ne opinia ta