Peste 5.000 de cetățeni și-au găsit un loc de muncă în primele 10 luni ale anului

Peste 5.000 de cetățeni și-au găsit un loc de muncă în primele 10 luni ale anului

5.017 persoane și-au găsit un loc de muncă în primele zece luni ale anului, potrivit unei statistici furnizate de către reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani.

Din informațiile furnizate de către reprezentanții instituției, din totalul persoanelor încadrate în muncă 2.503 sunt femei.

De asemenea, dintre aceștia, 2.158 au peste 45 de ani, 758 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 642 au între 25 și 35 de ani, iar 1.459 sunt tineri sub 25 de ani. Din numărul tinerilor, 1.459 sunt tineri NEETs.

În funcție de rezidență, din totalul persoanelor încadrate în muncă, 2.351 provin din mediul urban, iar 2.666 persoane sunt din mediul rural.

Din punct de vedere al nivelului de pregătire al persoanelor pentru care s-a identificat un loc de muncă, cele mai multe persoane au studii liceale, anume 1.756 persoane (35%), urmate de cele cu învățământ profesional 1.175 persoane (23,42%). Numărul celor cu învățământ gimnazial este de 1.069 persoane, iar cei cu studii superioare sunt în număr de 387 persoane.

„Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a Agenției Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată”, adaugă Gabriela Vranciuc, purtător de cuvânt al instituției.

Astfel, în perioada ianuarie-octombrie 2021, numărul persoanelor care au beneficiat de asistență pentru înregistrarea în evidență ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în vederea asigurării protecției sociale privind acordarea indemnizației de șomaj sau cuprinderea în măsuri active, a fost de 8.211 persoane.

Pentru mai multe informații despre activitatea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani, puteți accesa www.anofm.ro .

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Activistul civic Bogdan Cărăușu a intrat oficial în cursa electorală. „Am înțeles că eu făceam de fapt politică” (foto, video)

Duminică, 21 Aprilie 2024
511

Duminică după-amiază, Bogdan Cărăușu și-a anunțat, oficial, candidatura pentru Consiliul Local al Primăriei municipiului Botoșani, în mod independent.Bogdan Cărăușu activează &...

Pași importanți pentru realizarea Șoselei de Centură a Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
1655

Proiectul pentru realizarea Șoselei de Centură Ocolitoare a municipiului Botoșani a fost scos la licitație. Tronsonul de 10 kilometri va avea continuitate în Drumul Expres Botoșani – ...

Imagini din trecut îmbrăcate în idei de viitor în Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al Botoșaniului! (foto, video)

Vineri, 19 Aprilie 2024
607

Muzeul Multimedia din Centrul Istoric al municipiului Botoșani este unic în județul Botoșani, dar mai ales în Regiunea Moldovei prin faptul că se află în subteranul unei clădir...