Peste 4.000 de hectare de culturi agricole afectate de ploi torenţiale şi grindină

Peste 4.000 de hectare de culturi agricole afectate de ploi torenţiale şi grindină

Peste 4.000 de hectare de culturi agricole din județul Botoșani au fost afectate de fenomenele meteorologice înregistrate la finele lunii iulie și începutul lunii august, a declarat, marți, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Dan Nechifor.

Potrivit sursei citate, au fost constatate pagube materiale în 20 de unități administrativ-teritoriale, inclusiv municipiul Botoșani, orașele Bucecea, Darabani și Ștefănești.

„Am avut inclusiv locuințe afectate, dar am trimis rapoartele la București și se vor acorda despăgubiri în funcție de gradul de afectare. Pe culturi agricole, pagubele nu sunt foarte majore, fiind undeva la 4.000 de hectare cu grad de afectare cuprins între 10% și 40%”, a precizat Nechifor.

Potrivit unui raport întocmit de Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ), cele mai mari pagube au fost produse asupra culturilor de porumb (circa 1.700 de hectare), floarea soarelui (1.300 de hectare) și soia (peste 1.000 de hectare). Au mai fost afectate și terenuri cultivate cu lucernă, in, mazăre, năut, hrișcă, sfeclă de zahăr, legume de câmp.

De asemenea, în perioada 28 iulie- 5 august a.c., au fost înregistrate pagube de aproximativ 7,4 milioane de lei la nivelul infrastructurii rutiere, a adăugat prefectul județului.

 

Spune-ne opinia ta