Peste 3.300 de șomeri erau înregistrați în evidențele AJOFM la sfârșitul lunii septembrie

Peste 3.300 de șomeri erau înregistrați în evidențele AJOFM la sfârșitul lunii septembrie

Un număr de 3.323 de șomeri erau înregistrați, la sfârșitul lunii septembrie, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani, se arată într-un document remis vineri de instituție.

Potrivit sursei citate, rata șomajului este în prezent de 3,09%. Peste 600 de persoane rămase fără slujbe beneficiau de indemnizație în luna septembrie.

Șomerii cu nivel de instruire gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul șomerilor înregistrați în evidențele AJOFM Botoșani – 36,95%. Șomerii cu studii primare și cei fără studii cu reprezintă 22,60% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu învățământ liceal 23,23%, cei cu învățământ profesional 14,54%, cei cu studii superioare sunt 2,35%, iar cei cu învățământ postliceal 1,32%, mai arată reprezentanții AJOFM Botoșani.

„Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 839 persoane foarte greu ocupabile, 1645 greu ocupabile, 706 mediu ocupabile, iar 133 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activității de profilare a persoanelor înregistrate în evidențele noastre”, se precizează în comunicatul instituției.

Informații detaliate despre structura șomajului la nivelul județului Botoșani sunt afișate pe www.anofm.ro.

 

Spune-ne opinia ta