Nicolae Ciucă: „Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”

Nicolae Ciucă: „Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în benzinării”

Premierul Nicolae Ciucă a declarat că prețurile la carburanți „au scăzut” și că guvernul, prin măsurile luate a evitat „penuria și raționalizarea carburantului”.

„Prețurile la carburanți au scăzut, este o realitate care se vede în dimineața aceasta în benzinării. În perioada următoare, este obligatoriu ca ANPC, ANAF și Consiliul Concurenței să urmărească situația din teren și să ia măsuri imediate. Instituțiile au acum un cadru legal, au instrumentele care le permit intervenția: ordonanța de urgență în ceea ce privește compensarea și ordonanța anti-speculă”, a declarat premierul Ciucă, într-o postare publicată pe Facebook, potrivit Digi24.ro.

Ciucă a amintit despre schema de ajutor pentru transportatori, deja în vigoare, „care compensează adițional parte din prețul litrului de carburant, program cu o valoare de 60 milioane de euro”.

„Prin acest pachet de măsuri, am evitat penuria și raționalizarea carburantului - așa cum se întâmplă deja în alte state - și am generat o scădere a prețului pe care bugetul de stat să o poată susține fără a afecta masiv alte sectoare. Avem unul dintre cele mai scăzute prețuri la carburant din Europa și trebuie să rămână așa”, a spus Nicolae Ciucă.

În aceeași zi, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat, pentru Agerpres, că toate marile lanţuri de benzinării din România au aplicat reducerea de 50 de bani pentru clienţii finali. Ministrul a mulțumit companiilor care „s-au conformat voluntar” și au aplicat prevederile ordonanței de urgență prin care guvernul Ciucă a aprobat reducerea prețului carburanților cu 50 de bani.

Guvernul a aprobat joi ordonanța de urgență care prevede reducerea prețului carburanților cu 50 de bani. După decizia executivului, ministrul Energiei Virgil Popescu a declarat că măsura intră în vigoare în noaptea de joi spre vineri, însă ar mai putea trece câteva zile până vom vedea prețuri mai mici la pompă.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani va avea încă două substații de Ambulanță

astăzi, 13:04
23

Începând de astăzi, 15 august, județul Botoșani va mai avea încă două substații de Ambulanță. Acestea vor deservi comunele Lunca și Ripiceni, precum și zonele limitrofe....

Reacția lui Mihai Teja după ce FC Botoșani a învins-o pe CFR Cluj și a devenit lider în Liga 1

astăzi, 10:31
186

FC Botoșani a învins-o cu 1-0 pe CFR Cluj și a devenit lider în Liga 1. La finalul meciului, Mihai Teja a recunoscut că echipa sa a „suferit în Gruia”, dar a ținut s...

15 august, zi liberă legală: Ce compensații trebuie să primească salariații care lucrează azi

astăzi, 09:18
173

După cum stabilește Codul muncii, salariații din țara noastră, indiferent dacă lucrează la stat sau la privat, primesc liber, în 15 august, pentru a sărbători Adormirea Maicii Domnului....