Motorina din România se vinde la cel mai mic preț de la izbucnirea războiului din Ucraina

Motorina din România se vinde la cel mai mic preț de la izbucnirea războiului din Ucraina

Motorina standard s-a ieftinit și coborât sub pragul de 7 lei pe litru, pentru prima dată de la începutul războiului din Ucraina.

Cel mai ieftin litru de motorină standard se vindea azi cu 6,98 lei pe litru, la o stație de alimentare din București, în timp ce motorina premium se vindea cu cel puțin 7,34 lei pe litru. Ultima dată când motorina a avut acest preț a fost în data de 21 februarie 2022, cu câteva zile înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, arată datele Peco-Online.

Cum e evoluat prețul motorinei în Româna

Motorina a încheiat anul 2021 la un preț mediu de 6 lei pe litru, dar din 2022 prețul a început să crească. În doar șase luni, prețul motorinei a crescut cu peste 50%, atingând valoarea record de 9,24 lei pe litru în iunie 2022. A urmat introducerea compensării de 50 de bani de către stat, iar pe 1 iulie prețul motorinei era de 8,73, notează Digi24.

Au urmat mici scăderi, dar și o nouă creștere puternică în toamnă, prețul maxim pe litrul de motorină ajungând la 8,60 lei pe litru. Pe 1 ianuarie 2023, odată cu suspendarea compensării de 50 de bani pe litru, prețul motorinei a crescut cu 40 de bani față de ultima zi din 2022, ajungând la valoarea medie de 7,57 lei pe litru.

A urmat o creștere în a doua jumătate a lunii ianuarie, prețul mediu ajungând în jurul valorii de 7,74 de lei pe litru, însă odată cu luna februarie au începute ieftinirile și ele s-au prelungit și în martie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Medaliați la olimpiade naționale: Elevi care fac cinste școlii din Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:17
59

Elevii din Botoșani urcă pe podiumurile competițiilor naționale. Sunt apreciați pentru capacitatea lor de a descifra tainele cifrelor, și nu numai, de a sintetiza mii de ore de stiu în doa...

(A) ROLAND PARTNERS S.R.L. - Comunicat de presă

astăzi, 10:52
36

Beneficiarul ROLAND PARTNERS S.R.L., cu sediul în Municipiul Botoșani, Str. George Enescu, Nr. 2, Bloc P2, Scara A, Etaj 3, Ap. 9, județul Botoșani, urmează să implementeze proiectul "...

Acuzații de BLAT după meciul Petrolul - FC Botoșani. ”Arătau ca niște maidanezi jigăriți, gudurându-se pe lângă botoșănenii veniți la sigur…” (Video)

astăzi, 10:03
481

Partida a avut o dinamică extrem de imprevizibilă, asta după ce în minutul 67 prahovenii au solicitat un penalty pentru un fault asupra lui Musi, fotbalist împrumutat de FCSB la Petrolu...