Ministrul Muncii anunţă măsuri de sprijin pentru angajaţii din sectorul privat. Cu cât se pot mări salariile

Ministrul Muncii anunţă măsuri de sprijin pentru angajaţii din sectorul privat. Cu cât se pot mări salariile

Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunțat noi măsuri de sprijin pentru angajații din mediul privat. Guvernul României urmează să ia o serie de decizii prin care vor avea loc majorarea salariilor, ca parte a unui proiect prin care se asigură creșterea calității vieților angajaților.

„Este o măsură pe care deja am luat-o, ținând cont de ceea ce am spus în programul Sprijin pentru România și anume, acea majorare voluntară cu 200 RON, fără ca să fie taxați de către stat.

Este o măsură pusă la dispoziția mediului privat, acolo unde își permit să mărească veniturile salariaților, ținând cont de evoluția prețurilor. Dar nici să creăm o obligație și nici să mai taxeze statul această sumă, pentru că traversăm cu toții o situație, nu tocmai fericită.

Cu siguranță acolo unde angajatorii își vor permite această creștere, intermediară până la o creștere a salariului minim, va acorda angajaților pentru că sunt și dumnealor interesați să-și păstreze angajații într-o piață concurențială tot mai dură", a spus Budăi la Antena3.

Ministrul a declarat că practic se vor adăuga acești bani la salariul de bază al angajaților.

„Această sumă se va regăsi direct în plata netă a angajaților, pentru că această sumă nu va fi taxată suplimentar, şi nici din această sumă nu va fi oprită nicio taxă".

Ministrul Muncii a mai precizat că încă nu deţine o estimare cu privire la procentul angajatorilor privaţi care pot implementa măsurile anunţate.

„Vom avea o estimare abia după depunerea declarațiilor 112, atunci când vom regăsi aceste sume în declaraţii", a concluzionat Budăi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

astăzi, 20:34
458

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

astăzi, 19:51
115

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

astăzi, 19:15
73

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...