Ministrul Daea: În fiecare an aducem de la Uniunea Europeană în jur de 3 miliarde de euro pentru agricultură (video)

Ministrul Daea: În fiecare an aducem de la Uniunea Europeană în jur de 3 miliarde de euro pentru agricultură (video)

Uniunea Europeană alocă anual aproximativ 3 miliarde de euro pentru susținerea agriculturii României, a declarat ministrul Petre Daea, joi, în cadrul unei conferințe regionale de promovare a oportunităților PNS, desfășurată în municipiul Botoșani.

Ministrul Agriculturii a precizat că banii europeni sunt strict necesari pentru a acoperi nevoile financiare ale fermierilor, care primesc subvenții.

„În fiecare an în România aducem de la Uniunea Europeană în jur de trei miliarde de euro, iar în primele luni ale anului, până pe 4 februarie, am adus aproape 1,6 miliarde de euro, bani care au intrat în bugetul țării și care pot fi valorificați, știindu-se că ei au fost atribuiți pentru agricultură”, a afirmat Daea.

Comisia Europeană a aprobat, pe 7 decembrie 2022, Planul National Strategic 2023-2027 al României prin care fermierii români și agricultura românească vor beneficia de 15,83 miliarde de euro.

Fermierii pot depune cereri pentru atragerea de subvenții până pe 15 mai. Prima zi de depunere a cererilor de plată a fost miercuri, 1 martie, când s-au înregistrat 1.141 cereri.

 

 

Spune-ne opinia ta