Ne mai trebuie trei milioane de porci în România pentru a avea grad de autosuficiență de 100% și aproape 100.000 de vaci de carne pentru a asigura materia primă în unitățile de procesare, în timp ce la carnea de pasăre avem autosuficiență de 170%, adeclarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, într-o conferință de presă, săptămâna trecută.
”Anul 2024 a fost un an agricol bun, la culturile de toamnă am reușit să avem o producție record în ultimii 30 de ani, aproape 18,9 milioane de tone pentru toate culturile de toamnă. În paralel, din datele pe care le-au prezentat Institutul Național de Statistică, în primul trimestru al anului 2025 am reușit să creștem producția de carne cu 13%.
Același lucru s-a întâmplat și în anul 2024, unde am avut creșteri semnificative la producția de carne, vorbim în sectorul ovin cu peste 62%, în sectorul bovin din România cu aproape 13%, sectorul avicol 9% și în sectorul de porc din România, la fel cu 9%. Toate aceste lucruri s-au întâmplat pentru că în anul 2023 și 2024 au fost luate foarte multe măsuri, în primul rând prin dezvoltarea foarte multor ferme, în România vorbim în sectorul avicol și în sectorul de porc pe reproducție. Vreau să vă spun că în sectorul avicol din România am ajuns la un grad de autosuficiență de aproape 170%, practic exportăm în țări cu tradiție, vorbim de Anglia, Franța și Germania și anul trecut am exportat peste 200 de milioane depui”, a declarat ministrul Florin Barbu. Integral în Revista Ferma…