Luni începe o nouă ediţie a programului „Rabla pentru electrocasnice”

Luni începe o nouă ediţie a programului „Rabla pentru electrocasnice”

Luni începe o nouă ediţie a programului „Rabla pentru electrocasnice”, cu un buget total de 50.000 de lei.

Se va face mai întâi selecţia voucherelor pentru maşini de spălat rufe şi vase, frigidere şi congelatoare, iar după o săptămână – cea pentru laptopuri şi tablete.

Înscrierile pentru aparatele de aer condiţionat, uscătoarele de rufe şi aspiratoare se vor face înainte de Crăciun.

În şapte zile de la data validării, voucherul trebuie folosit, însă aproape jumătate din cei care le obţin nu fac acest lucru.

Ministrul mediului, Tánczos Barna, a atras atenţia că autorităţile au introdus o interdicţie pentru cei care irosesc voucherele, astfel încât ei nu se mai pot înscrie la ediţiile ulterioare ale programului, la aceeaşi categorie de produse.

„Acest lucru, cu siguranţă, îi va descuraja pe cei care se înscriu şi nu folosesc voucherul respectiv. Preţurile au crescut mult şi acest lucru va eficientiza programul. Este cea mai bună metodă de a face economie; diferenţa de consum este imensă. Anul viitor, cu siguranţă, va trebui să reanalizăm şi condiţiile de piaţă. Există posibilitatea creşterii şi valorii, există posibilitatea de a extinde limitările şi interdicţiile pentru cei care nu şi-au folosit voucherele şi putem analiza şi eficienţa programului pe fiecare componentă. Acolo unde nu există un interes mare, putem să luăm aceeaşi decizie pe care am luat-o în cazul televizoarelor, a scoate anumite echipamente electrocasnice din program şi a ne focusa pe cele care au un efect mare asupra facturii”, a explicat Barna, conform Rador.

Ministrul mediului, Tánczos Barna, a mai spus că până de sărbători s-ar putea aduce modificările legislative necesare pentru ca piaţa lemnelor de foc să fie deblocată. El a precizat că le-a propus din nou partenerilor din coaliţia de guvernare introducerea unor vouchere care să fie acordate tuturor celor care folosesc acest tip de combustibil, similar cu sistemul general de compensaţii pentru energia electrică şi gazele naturale. 

(editor: R.A.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Astăzi: CFR 1907 Cluj - FCSB, ora 21.00! Cel mai tare meci al campionatului

astăzi, 17:09
18

Astăzi se va juca cel mai tare duel din Superliga României. Formațiile ce s-au bătut la campionat de fiecare dată în ultimii cinci ani sunt gata să facă un show de excepție, chiar ...

Elev arestat pentru că își agresa, șantaja și hărțuia colegii de liceu

astăzi, 09:25
284

Un elev de la Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuţă" din Şendriceni a fost arestat preventiv după ce i-a agresat şi şantajat pe mai mulţi colegi, a anunţat, sâmbătă, purtăto...

Calendar Ortodox: Sf. Mc. Agata şi Teodula

astăzi, 09:16
93

Sfânta Muceniţă Agata (†251) era dintr-o cetate a Siciliei ce se chema Panorm (astăzi, Palermo). Ea era o fecioară foarte frumoasă, făcea parte dintr-un neam ales, avea multe averi ...