Jumătate dintre șomeri au fost angajați prin AJOFM, în primul trimestru al acestui an

Jumătate dintre șomeri au fost angajați prin AJOFM, în primul trimestru al acestui an

Un număr de 1.343 de persoane au fost angajate, în primul trimestru al acestui an, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) din Botoșani, informează instituția, miercuri, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, din totalul persoanelor ocupate, 601 au peste 45 de ani, 237 au vârsta cuprinsă între 35 și 45 de ani, 80 au vârste între 30 și 35 de ani, iar 425 sunt tineri sub 30 de ani. În funcție de rezidență, 622 de persoane provin din mediul urban, iar 721 sunt din mediul rural.

Cele mai multe persoane au studii liceale (466), urmate de cele cu învățământ gimnazial (403), învățământ profesional (290), respectiv studii superioare (91).

„Pentru integrarea pe piața muncii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă înregistrate în baza de date a agenției teritoriale pentru ocuparea forței de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reședința beneficiază de pachete personalizate de măsuri active prevăzute de Legea nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, modificată și completată”, precizează AJOFM.

În perioada ianuarie – aprilie a.c., 2.515 persoane au beneficiat de asistență și indemnizație de șomaj.

 

Spune-ne opinia ta