Județul Botoșani, încă marcat de pesta porcină africană pe mistreț

Județul Botoșani, încă marcat de pesta porcină africană pe mistreț

Patru zone din județul Botoșani prezintă, încă, focare de pestă porcină africană la mistreț (PPA), după ce alte 12 (incluzând porcii domestici) au fost stinse, potrivit Comitetului Local de Combatere a Bolilor.

Focarele din comunele Vlăsinești și Hănești au fost lichidate, însă se întrețin riscuri la nivel de județ, zeci de mistreți fiind cazuri confirmate de prezență a pestei africane.

„Avem o liniște epidemiologică pe porcul domestic de două luni și nu mai avem niciun focar la nivel județului Botoșani, dar rămân, în continuare, cele patru zone afectate pe mistreț”, a declarat Minodora Vasiliu, șefa Direcției Sanitar-Veterinare din Botoșani.

Vasiliu recomandă consumul cărnii exclusiv provenită din spații autorizate, fiind identificați aproape 100 de mistreți îmbolnăviți cu PPA.

Mai exact, șase indivizi au fost identificați pe fondul de vânătoare de la Suharău, 29 la Ibănești, unul la Cordăreni și 57 la Hănești.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
451

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
148

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
418

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...