Întâlnire la prefectură cu preşedintele CECCAR România
BOTOSANI

Preşedintele CECCAR România, Robert Aurelian Şova, a ajuns sâmbătă dimineaţă la Instituţia Prefectului pentru o întâlnire cu prefectul Dan Nechifor, anterioară şedinţei cu contabilii şi experţii contabili botoşăneni.

Întâlnire la prefectură cu preşedintele CECCAR România

 conducerea CECCAR şi prefectul Dan Nechifor  Ştiri.Botoşani.Ro

Conducerea Instituţiei Prefectului a primit sâmbătă dimineaţă vizita preşedintelui CECCAR România, prof. univ. dr. Robert Aurelian Şova, întâlnirea având loc înaintea şedinţei pe care oficialul o va avea cu membrii filialei Botoşani a Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România.

"Vrem să discutăm despre viitorul profesiei şi bineînţeles despre problemele cu care se confruntă la nivel local, problemele profesiei le cunoaştem şi să auzim şi propuneri, soluţii pentru îmbunătăţirea activităţii noastre. Dacă vorbim de legislaţia naţională, sigur că predictibilitatea este bună, predictibilitatea este bună oriunde", a declarat Robert Aurelian Şova.

Viorel Alexandru, preşedintele CECCAR Botoşani, a declarat că activitatea membrilor IFAC- Federaţia Internaţională a Contabililor este standardizată. "Şi la nivelul CECCAR-ului, noi avem standarde pe problematica specifică activităţii şi suntem în plin proces de regândire a standardelor, vom discuta astăză şi propuneri de îmbunătăţire a standardelor profesionale. De exemplu, standardul 35, care se referă la expertiza contabilă este un standard destul de important şi vrem să-l regândim, să-l facem mult mai elastic astfel încât expertul contabil să fie un sprijin pentru justiţie", a susţinut Viorel Alexandru.

Pe agenda întâlnirii cu membrii CECCAR de la Botoşani se află şi modificări ale legislaţiei privind CECCAR precum şi evoluţia profesiei contabile în era digitală. La nivelul ţării, CECCAR România are 40.000 de membri, din care 28.000- 29.000 de membru sunt activi. În judeţul Botoşani, filiala CeCCAR numără în jur de 600 de membri, din care 200 sunt activi.

 

Spune-ne opinia ta