Guvernul va mări pensiile și salariul minim de la 1 ianuarie

Guvernul va mări pensiile și salariul minim de la 1 ianuarie

Guvernul discută variante de majorare a pensiilor și a salariului minim de la 1 ianuarie 2023, cifrele urmând sa fie incluse în legea bugetului de stat, susțin surse guvernamentale citate de Digi24.

Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim va fi majorat la 3000 de lei. Subiectul creșterii pensiilor și salariului minim a provocat un scandal în coaliție, după ce ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat un pachet de măsuri sociale ale PSD, inclusiv majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei și creșterea pensiei minime cu 10%, la 1.100 de lei. Liberalii au criticat declarațiile ministrului, pentru că nu au fost discutate în coaliție înainte ca propunerile PSD să fie făcute publice.

Liberalii au plusat apoi, prin vocea lui Rareș Bogdan, care a cerut o creștere a pensiilor cu 16%.

„Dl. Câciu (ministrul PSD de finanțe, n.r.) e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu găsește resursele, să plece acasă”, a spus Rareș Bogdan.

Luna trecută, premierul Nicolae Ciucă a spus că există voința politică din partea coaliției de guvernare să fie crescute salariul minim și pensiile în 2023.

„Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, așa cum am discutat în Coaliție și am afirmat de fiecare dată, să susținem creșterea salariului minim și a pensiei, doar că aceste date, așa cum este și normal și responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecția de buget pe anul 2023. Este cât se poate de posibil, există voința politică atât a PNL cât și a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, a spus el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
120

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
82

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
78

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...