Guvernul pregăteşte noi programe de finanţare pentru antreprenorii români

Guvernul pregăteşte noi programe de finanţare pentru antreprenorii români

Guvernul pregăteşte noi programe de finanţare pentru antreprenorii români. Femeile pot primi până la 200.000 de lei dacă îşi deschid o afacere, iar fermierii pot primi chiar şi de trei ori subvenţia pentru culturile pe care le au.

Alte patru miliarde de euro sunt puse la bătaie pentru oamenii de afaceri prin intermediul schemelor de finanţare IMM Invest. Programul Femeia Antreprenor este un program prin care femeile din România, care vor să îşi deschidă o afacere, pot beneficia de fonduri garantate de stat de până la 200.000 de lei.

Explicațiile lui Dumitru Nancu, directorul general al Fondului Naţional de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri, citate de Antena3:

* „Este un program care va începe săptămâna viitoare şi este derulat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului. Fondul Naţional de Garantare va garanta cu 80% cei 200.000 de lei, adică 160.000 de lei, creditele-punte care se acordă în cadrul acestui program. Este un program care funcţionează pe principiul decontării, adică firmele unde o femeie deţine cel puţin 50% din acţiuni, trebuie să aibă acea sumă de co-finanţare, dar şi de plată”.

* „Fondul Naţional de Garantare a semnat deja convenţii de garantare cu opt instituţii financiar-bancare. După ce se evaluează, dosarele se depun online, pe platforma imm.gov.ro, după care se analizează cererile de finanţare şi se emite acordul de finanţare. După aceasta, cei care au aport propriu, pot să suporte invesiţia respectivă, după care statul le returnează 100% suma de 200.000 de lei, iar dacă nu au aport propriu se acordă un credit-punte care va finanţa atât cheltuielile eligibile de 200.000 de lei, dar şi cheltuieli neeligibile, de exemplu taxa pe valoarea adăugată, care este suportată de instituţia financiar-bancară”.

* „Se acordă un credit-punte pe trei ani de zile, iar Fondul Naţional de Garantare va garanta pentru aceste firme, astfel încât să nu vină cu garanţii colaterale”.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
122

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
256

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
119

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...