Granturi nerambursabile pentru firmele afectate de Covid-19

Granturi nerambursabile pentru firmele afectate de Covid-19

Până pe 29 ianuarie 2021, întreprinderile mici și mijlocii își vor putea depune proiectele în cadrul Măsurii 3- Granturi pentru investiții productive acordate din fonduri externe nerambursabile în baza evaluării proiectului și care au suferit în mod direct de pe urma pandemiei. Valoarea proiectelor este cuprinsă între 50.000 și 200.000 de euro.

Firma care depune proiect, trebui să aibă minimum un an de activitate, a înregistrat profit și continuă activitatea minim 3 ani după expirarea duratei de implementarea proiectului. Totodată, solicitantul realizează minimum 50% din valoarea veniturilor planificate în cadrul planului de afaceri, anexă la cererea de finanțare în primii 2 ani de durabilitate, iar diferența până la sfârșitul perioadei de durabilitate, respectiv anul 3.

Pentru a beneficia de aceste granturi, firmele trebuie să dispună de o cofinanțare în procent de minim15% din valoarea proiectului de investiții. În același timp, eventualii beneficiari trebuie să prezinte dovezi privind rezonabilitatea costurilor pentru care solicită ajutor de stat.

Extinderea zonelor de producție existente cât și pentru cele de prestări servicii, realizarea de unități noi, reabilitarea și modernizarea unităților existente sunt investițiile ce pot primi finanțare în cadrul programului.

 

Spune-ne opinia ta