Fiscul anunţă controale ample de la 1 iulie la persoanele fizice care nu îşi pot justifica averile

Fiscul anunţă controale ample de la 1 iulie la persoanele fizice care nu îşi pot justifica averile

Fiscul anunţă controale ample de la 1 iulie la persoanele fizice care nu îşi pot justifica averile. Vor fi vizaţi mai ales cei care sfidează omul de rând cu opulenţa şi luxul pe care le afişează.

ANAF a descoperit diferenţe de 20 de miliarde de euro între veniturile estimate şi cele declarate în cazul a peste 560.000 de persoane.

Instituția va declanşa acţiuni de control privind veniturile persoanelor fizice care stau la baza averilor acumulate, urmând a fi controlaţi acei contribuabili pentru care se constată diferenţe foarte mari, de minimum 50.000 de lei, între veniturile estimate de controlorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală şi cele declarate de persoanele respective, a precizat preşedintele ANAF, Lucian-Ovidiu Heiuş.

„Avem peste tot exemple de şmecheri care sfidează cu opulenţa şi luxul pe care îl afişează, care cheltuie sume de bani exorbitante, sfidând pe omul de rând şi care în viaţa lor nu au plătit nici un impozit; iar când verifici veniturile pe care le au, constaţi că ele sunt aproape inexistente. Am constatat cu stupoare şi cu revoltă de-a dreptul că 561.000 de persoane au acumulat, şi am luat doar patru ani, au acumulat o diferenţă între veniturile estimate de noi şi veniturile declarate şi impozitate de 20 de miliarde de euro”, a afirmat Lucian-Ovidiu Heiuş, citat de Rador.

Heiuş spune că va suplimenta numărul de echipe de control în acest domeniu, de la 22 în prezent, la aproape 100, prin detaşare de personal, urmând ca de anul viitor să fie angajaţi şi mai mulţi oameni pe acest segment. 

 

Spune-ne opinia ta