Fermieri botoșăneni, prezenți activ la o conferință în Gura Humorului, organizată de APIA

Fermieri botoșăneni, prezenți activ la o conferință în Gura Humorului, organizată de APIA

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură continuă miercuri, 12 februarie a.c., seria sesiunilor de informare în rândul fermierilor, dedicate exclusiv măsurilor delegate de AFIR către APIA din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, cu o nouă conferinţă organizată în regiunea de nord-est a ţării, respectiv la Gura Humorului, judeţul Suceava. Printre participanți se numără și fermieri din Botoșani.

Reamintim că scopul Campaniei de informare este de a eficientiza implementarea măsurilor de dezvoltare rurală gestionate de APIA şi de a creşte gradul de absorbţie a fondurilor europene aferente acestora.

Măsurile vizate sunt Măsura 10 - Agromediu şi climă, Măsura 11 - Agricultură ecologică, Măsura 13 Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale, Măsura 14 - Plăţi în favoarea bunăstării animalelor, Măsura 8 - Submăsura 8.1 - Împădurirea şi crearea de suprafeţe împădurite, Măsura 15 - Submăsura 15.1 - Plăţi pentru angajamente de silvomediu.

„Suntem bucuroşi să regăsim şi în nordul ţării, în rândul fermierilor din Moldova şi Bucovina, acelaşi interes real pentru campania de informare pe care o derulăm exclusiv pentru beneficiarii măsurilor delegate pe care le gestionăm din PNDR 2014-2020. Sala a fost şi de această dată plină, fermierii au avut o atitudine activ-participativă, venind către lectorii noştri cu întrebări punctuale şi solicitări de clarificări, ceea ce dovedeşte că am luat o decizie foarte bună să organizăm această campanie naţională de informare, căci nevoia de informare este certă", a declarat Directorul General APIA, Adrian Pintea.

La conferinţa de la Gura Humorului participă, miercuri, fermieri din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Bacău şi Vaslui.

Următoarea sesiune de informare va avea loc in data de 19 februarie la Ploieşti, judeţul Prahova.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
250

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
45

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
364

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...