Doar 0,035% din totalul autoturismelor din județul Botoșani sunt mașini electrice

Doar 0,035% din totalul autoturismelor din județul Botoșani sunt mașini electrice

În județul Botoșani, doar 36 de mașini electrice sunt înmatriculate, adică doar 0,035% din totalul autovehiculelor din județ, potrivit datelor centralizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), scrie agerpres.ro.

Dintre acestea, 24 au fost înscrise în circulație pe parcursul anului trecut.

Șeful SPCRPCIV, Marian Ceornea, afirmă că automobilele electrice pot fi considerate mașinile viitorului și estimează o creștere semnificativă a dosarelor de înmatriculare a acestui tip de vehicul.

„Observând ritmul din ultimul an, semnalul este destul de pozitiv. Nu au fost foarte multe mașini electrice înmatriculate până acum, însă probabil ritmul va crește de aici încolo. Din punctul meu de vedere, aceasta este mașina viitorului", a declarat Ceornea pentru AGERPRES.

Din cele 36 de mașini electrice din județ, 34 sunt în evidența autorităților din municipiul Botoșani. Datele SPCRPCIV arată că în județul Botoșani sunt înscrise și 458 de automobile hibride, 194 dintre acestea fiind achiziționate și înmatriculate în 2021.

Posesorii de mașini electrice și hibrid au avantaje și în ceea ce privește nivelul de impozitare al autoturismelor. Primăria Botoșani scutește de impozit vehiculele electrice, iar în cazul celor hibrid se plătește doar 5% din cuantumul total al impozitului.

„Este un avantaj major. Pentru o mașină normală, impozitul este de aproximativ de 200 de lei, iar pentru una hibrid este de doar 10 lei, în timp ce pentru o mașină electrică nu se plătește impozit", a precizat, pentru AGERPRES, directorul Direcției de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Botoșani, Lucian Lupu.

În municipiul Botoșani sunt doar două stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Parcul auto din județul Botoșani numără 101.586 autoturisme și 12.078 autoutilitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zeci de mii de tichete pentru vaccinați vor ajunge la Botoșani

Vineri, 28 Ianuarie 2022
569

Săptămâna viitoare vor ajunge la Botoșani 38.700 de tichete pentru persoanele care s-au imunizat împotriva infecției cu virusul Covid-19 după data de 1 septembrie cu schema completă,...

Activități de cunoaștere a istoriei și specificului local, încheiate cu un spectacol de gală pentru cercetașii din județ

Vineri, 28 Ianuarie 2022
178

În cinstea Unirii Principatelor Române de la 1859, în perioada 22-24 ianuarie, a.c. Centrul Județean de Voluntariat Botoșani alături de cercetași, tineri și voluntari din județ...

Rata șomajului este de 2,07% în județul Botoșani

Vineri, 28 Ianuarie 2022
142

La sfârșitul lunii decembrie a anului 2021, în județul Botoșani erau înregistrați 2.835 de șomeri, rata șomajului fiind de 2,07%, informează Agenția Județeană pentru Ocupar...