Doar 0,035% din totalul autoturismelor din județul Botoșani sunt mașini electrice

Doar 0,035% din totalul autoturismelor din județul Botoșani sunt mașini electrice

În județul Botoșani, doar 36 de mașini electrice sunt înmatriculate, adică doar 0,035% din totalul autovehiculelor din județ, potrivit datelor centralizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), scrie agerpres.ro.

Dintre acestea, 24 au fost înscrise în circulație pe parcursul anului trecut.

Șeful SPCRPCIV, Marian Ceornea, afirmă că automobilele electrice pot fi considerate mașinile viitorului și estimează o creștere semnificativă a dosarelor de înmatriculare a acestui tip de vehicul.

„Observând ritmul din ultimul an, semnalul este destul de pozitiv. Nu au fost foarte multe mașini electrice înmatriculate până acum, însă probabil ritmul va crește de aici încolo. Din punctul meu de vedere, aceasta este mașina viitorului", a declarat Ceornea pentru AGERPRES.

Din cele 36 de mașini electrice din județ, 34 sunt în evidența autorităților din municipiul Botoșani. Datele SPCRPCIV arată că în județul Botoșani sunt înscrise și 458 de automobile hibride, 194 dintre acestea fiind achiziționate și înmatriculate în 2021.

Posesorii de mașini electrice și hibrid au avantaje și în ceea ce privește nivelul de impozitare al autoturismelor. Primăria Botoșani scutește de impozit vehiculele electrice, iar în cazul celor hibrid se plătește doar 5% din cuantumul total al impozitului.

„Este un avantaj major. Pentru o mașină normală, impozitul este de aproximativ de 200 de lei, iar pentru una hibrid este de doar 10 lei, în timp ce pentru o mașină electrică nu se plătește impozit", a precizat, pentru AGERPRES, directorul Direcției de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Botoșani, Lucian Lupu.

În municipiul Botoșani sunt doar două stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Parcul auto din județul Botoșani numără 101.586 autoturisme și 12.078 autoutilitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
96

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
39

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
555

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...