Doar 0,035% din totalul autoturismelor din județul Botoșani sunt mașini electrice

Doar 0,035% din totalul autoturismelor din județul Botoșani sunt mașini electrice

În județul Botoșani, doar 36 de mașini electrice sunt înmatriculate, adică doar 0,035% din totalul autovehiculelor din județ, potrivit datelor centralizate de Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV), scrie agerpres.ro.

Dintre acestea, 24 au fost înscrise în circulație pe parcursul anului trecut.

Șeful SPCRPCIV, Marian Ceornea, afirmă că automobilele electrice pot fi considerate mașinile viitorului și estimează o creștere semnificativă a dosarelor de înmatriculare a acestui tip de vehicul.

„Observând ritmul din ultimul an, semnalul este destul de pozitiv. Nu au fost foarte multe mașini electrice înmatriculate până acum, însă probabil ritmul va crește de aici încolo. Din punctul meu de vedere, aceasta este mașina viitorului", a declarat Ceornea pentru AGERPRES.

Din cele 36 de mașini electrice din județ, 34 sunt în evidența autorităților din municipiul Botoșani. Datele SPCRPCIV arată că în județul Botoșani sunt înscrise și 458 de automobile hibride, 194 dintre acestea fiind achiziționate și înmatriculate în 2021.

Posesorii de mașini electrice și hibrid au avantaje și în ceea ce privește nivelul de impozitare al autoturismelor. Primăria Botoșani scutește de impozit vehiculele electrice, iar în cazul celor hibrid se plătește doar 5% din cuantumul total al impozitului.

„Este un avantaj major. Pentru o mașină normală, impozitul este de aproximativ de 200 de lei, iar pentru una hibrid este de doar 10 lei, în timp ce pentru o mașină electrică nu se plătește impozit", a precizat, pentru AGERPRES, directorul Direcției de Impozite și Taxe Locale din cadrul Primăriei Botoșani, Lucian Lupu.

În municipiul Botoșani sunt doar două stații de încărcare pentru mașinile electrice.

Parcul auto din județul Botoșani numără 101.586 autoturisme și 12.078 autoutilitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cum se distribuie gratuit pastilele cu iod și de unde pot fi ridicate

Marţi, 9 August 2022
183

După cum s-a stabilit în iunie, persoanele cu vârsta de până la 40 de ani pot primi comprimate cu iodură de potasiu, ce vor putea fi utilizate în cazul apariției unor accid...

Gheorghe Hagi, categoric după remiza din FC Botoșani – Farul: „Meritam să câștigăm! A fost unul dintre cele mai bune meciuri”

Marţi, 9 August 2022
135

Gheorghe Hagi, managerul tehnic al echipei Farul Constanța, s-a declarat mulțumit de atitudinea elevilor săi în meciul cu FC Botoșani, însă este de părere că echipa sa ar fi meritat...

Marcel Ciolacu amenință cu alegeri anticipate dacă nu ajunge prim-ministru la vară

Marţi, 9 August 2022
81

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat marți, într-o conferință de presă la Parlament, că dacă nu se va face rotativa în ceea ce privește premierul, „nu e altă variantă...