Direcția Silvică de la Botoșani scoate bani și din produsele nelemnoase ale pădurii: plantele medicinale

Direcția Silvică de la Botoșani scoate bani și din produsele nelemnoase ale pădurii: plantele medicinale

În anul 2021, Direcția Silvică și-a propus să recolteze și să valorifice o cantitate de 73 tone plante medicinale și 80 tone fructe de pădure.

Până la data curentă s-au organizat licitații pentru valorificarea plantelor medicinale, fiind adjudecate toate sortimentele oferite la licitație, campania de achiziție și livrare fiind finalizată cantitatea livrată fiind de 70,22 tone.

Nu s-a realizat însă cantitatea programată la sortimentele flori de soc și flori de salcâm datorită perioadei de recoltare a acestor sortimente care s-a suprapus cu o perioadă meteorologică cu exces foarte mare de umiditate.

În ceea ce privește fructele de pădure menționăm că urmare a licitației electronice derulate la nivelul Regiei Naționale a Pădurilor - Romsilva s-au contractat 80 tone de măceșe, campania de recoltare urmând a se derula în lunile septembrie și octombrie. Toate produsele nelemnoase sunt achiziționate de la culegători de pe raza județului Botoșani oferind posibilitatea populației din zonă de a obține venituri suplimentare. Pentru toate cantitățile de plante medicinale, fructe de pădure și ciuperci ce ne-am propus a le recolta în anul 2021 am obținut autorizație de mediu pentru recoltare”, a declarat Marius Havriș, directorul Direcției Silvice Botoșani

 

Spune-ne opinia ta