De la 1 ianuarie anul viitor, salariul minim va fi de 3.000 de lei, iar pentru domeniul construcţiilor 4.000 de lei

De la 1 ianuarie anul viitor, salariul minim va fi de 3.000 de lei, iar pentru domeniul construcţiilor 4.000 de lei

De la 1 ianuarie anul viitor, salariul minim va fi de 3.000 de lei, cu o deducere de 200 de lei, iar pentru domeniul construcţiilor, salariul minim agreat între guvern, patronate şi sindicate va fi de 4.000 de lei.

Anunţul a fost făcut după o şedinţă a Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, desfăşurată la Palatul Victoria, de reprezentantul IMM-urilor în acest organism, Vasile Priceputu.

„Oamenii trebuie să ştie că salariul minim va fi 3.000 de lei de la 1 ianuarie 2023, cu 200 de lei, din cei 450, deductibili. Aaşa cum am spus şi în cadrul şedinţei, toţi ne dorim ca angajaţii noştri să câştige mai mulţi bani. În momentul de faţă, din calculele… dar nu sunt convins că sunt exacte, ar fi vorba de 352 de lei sau ceva de genul ăsta, care ar fi practic bani ce ajung direct în buzunarul angajaţilor”, a precizat Priceputu, conform Rador.

Până luni, reprezentanţii sindicatelor şi patronatelor urmează să vină cu propuneri privind eventuale deduceri salariale pentru sumele ce depăşesc valoarea de 3.000 de lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

Vineri, 26 Aprilie 2024
347

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

Vineri, 26 Aprilie 2024
614

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

Vineri, 26 Aprilie 2024
172

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...