Dacă se întorc în țară, românii din străinătate ar putea avea salarii mai mari decât cei care au muncit doar în România! Cu minim 100 de Euro!

Dacă se întorc în țară, românii din străinătate ar putea avea salarii mai mari decât cei care au muncit doar în România! Cu minim 100 de Euro!

Dacă Nicolae Ceaușescu anunța în Decembrie 1989 o creștere de salarii de 100 de lei, pentru a obține pacea socială în România, urmașii săi din Parlamentul de astăzi, școliți la acea vreme, vor să îi atragă în țară pe românii aflați în străinătate cu 100 de euro!  

Practic, dacă românii din străinătate s-ar întoarce în țară să se angajeze în România, ar putea să beneficieze de salarii mai mari decât cei care deja lucrau în țară, întrucât vor fi scutiți de plata impozitului pe salariu! Un proiect în acest sens a fost depus în dezbatere în Senatul României.

Conform proiectului de lege ce a fost pus în discuție la Senat, persoanele care au lucrat în străinătate ar putea să beneficieze, la întoarcerea și angajarea în România, de salarii nete mai mari decât cei care au lucrat în țară.

Aceștia ar urma să fie scutiți de plata impozitului pe salariu și vor beneficia și de reducerea contribuției la pensii. Perioada în care vor beneficia de aceste facilitățile fiscale se va calcula în funcție de perioada petrecută în străinătate!

Acest proiect care a intrat în dezbatere la Senat vizează acordarea unor facilități fiscale persoanelor care au fost rezidente în România cel puțin 15 ani consecutivi, iar care apoi au locuit în străinătate mai mult de patru ani și care au muncit acolo, în mod legal, cel puțin trei ani.

În cazul în care va fi promulgată, se va aplica în cazul românilor care se vor întoarce și angaja în țară în perioada 1 ianuarie 2020 – 31 decembrie 2030. Aceștia vor fi scutiți de plata impozitul pe veniturile provenite din salarii, dar și de reducerea cu 50% a contribuțiilor la pensii, ceea ce înseamnă că aceștia vor avea salarii nete mai mari în comparație cu o persoană ce are același salariu brut, dar care a lucrat în permanență în România și care nu beneficiază de aceste înlesniri, scrie Avocatnet.ro.

Potrivit sursei citate, diferențele între salariile nete ale celor ce se întorc în țară și a celor care au muncit numai aici ar putea fi, în cazul unui salariu brut de 3.000 de lei, de peste 500 de lei, adică ceva mai mult de 100 de euro!

Dacă această lege va fi aprobată, facilitățile fiscale se vor aplica pentru jumătate din perioada în care românii întorși în țară au lucrat și plătit contribuții într-un alt stat.

Astfel, o persoană care a lucrat zece ani în străinătate se va bucura de aceste înlesniri fiscale timp de cinci ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29
10

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
29

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
137

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...