Creșteri salariale în Ministerul Finanțelor, în paralel cu restructurări. Reacția sindicatelor

Creșteri salariale în Ministerul Finanțelor, în paralel cu restructurări. Reacția sindicatelor

Angajații din Ministerul Finanțelor ar putea primi creșteri salariale mai mari decât cei din alte instituții. În același timp, se anunță și concedieri, fără de care încadrarea în buget este imposibilă. Ministrul Eugen Teodorovici spune că este nevoie de majorări salariale mai consistente pentru a opri plecarea angajaților buni din sistem. Reprezentanții sindicatelor și patronatelor au reacționat imediat.

În loc să primească în acest an, la fel ca angajaţii altor ministere, un sfert din creșterea salarială prevăzută a fi acordată până în 2022, salariații din Finanțe vor primi 35%, adică cu 10% mai mult, arată stiri.tvr.ro.

Anunțul a stârnit îngrijorare în rândul reprezentanților patronatelor.

Sindicatele funcţionarilor publici resping ideea unor disponibilizări. Iar majorările pot fi acordate prin desființarea posturilor vacante, dar bugetate. Analiștii atrag atenția că, fără o analiză corectă, restructurarea poate înrăutăți situația.

Ordonanța care prevede creșterile salariale nu a fost încă aprobată de Guvern. Sindicaliștii spun că ar putea include majorări salariale și pentru ministerele Muncii și Justiției, care își dau avizul pe toate actele normative.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Alexandra Huțu: „Pentru cinstirea veteranilor de război, continuăm și în acest an Concursul de eseuri „Eroul de lângă mine” (Foto)

astăzi, 17:20
18

Concursul este destinat elevilor botoșăneni și urmărește valorificarea și transmiterea experiențelor veteranilor de război botoșăneni și ale familiilor acestora în conștiința elevil...

Programul casieriilor Nova Apaserv în vacanța de Paște!

astăzi, 15:52
33

În perioada 1 – 7 mai casieriile societății Nova Apaserv vor avea un program diferit. Astfel, de 1 Mai doar unele casierii vor fi deschise publicului.Este vorba despre cea de pe Bule...

(P) Ghid complet pentru achiziționarea unui nou aragaz

astăzi, 15:40
56

Cu ce îți petreci cel mai mult timp în bucătărie? Cu gătitul, desigur! Asta înseamnă că ai nevoie de cele mai bune aparate care să-ți ușureze munca și să facă din rețete...