Comerciant rămas fără o tonă de marfă și amendat

Comerciant rămas fără o tonă de marfă și amendat

Un bărbat de 51 ani, din municipiul Botoşani, reprezentat legal al unei unități comerciale, care efectuează activităţi de comerţ cu legume și fructe în Piaţa Centrală a municipiului Botoşani, a fost amendat de către polițiști și a rămas fără marfa pe care o deținea fără documente.

Acesta își sefășura activitatea prin intermediul a două module stradale închiriate, precum şi a opt tarabe destinate producătorilor agricoli. Totodată, s-a stabilit că agentul economic foloseşte pentru depozitarea produselor comercializate două auto şi un spaţiu închiriat în zona pieţei.

„Urmare a inventarierii cantităţilor de legume și fructe identificate în aceste locaţii, s-a constatat că agentul economic nu deţinea documente legale de provenienţă pentru cantitatea totală de 1.198,74 kg., motiv pentru care s-a dispus sancţionarea contravenţională conform prevederiilor Legii 12/1990, cu amendă în cuantum de 5.000 lei şi confiscarea celor 1.198,74 kg legume/fructe”, a precizat IPJ Botoșani.

De asemenea, pentru încălcarea prevederilor OUG 28/1999 privind utilizarea aparatelor de marcat electronice fiscale s-a dispus sancţionarea contravenţională a aceluiaşi agent economic cu amendă în cuantum de 1.500 lei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Uluitoarele ouă „închistrite” de Rogojești și faima lor europeană. Cum a ajuns un cătun din Botoșani capitală culturală!

astăzi, 11:47
12

Cătunul Rogojești, din județul Botoșani, nu are cine știe ce faimă în România, deși la nivel european este considerat un adevărat miracol cultural.Mica așezare este situată l...

Delicii sănătoase: secretul din spatele succesului laboratorului de patiserie "Cuptorul Nelei" (galerie foto)

astăzi, 11:05
141

Cu o viziune clară, Nela Andrici, inginer în industria alimentară, a înființat un laborator de patiserie specializat în produse din aluat dospit, oferind o gamă diversificată de...

Comercianții de carne prinși pe picior greșit de forțele de ordine, s-a lăsat cu amenzi de aproape 40.000 de lei!

astăzi, 10:46
60

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul specialiștilor din cadrul Direcției Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și a Inspecto...