CCA Botoșani: Sute de oameni formați profesional și zeci de IMM-uri consiliate în cadrul unui program de susținere a performanței

CCA Botoșani: Sute de oameni formați profesional și zeci de IMM-uri consiliate în cadrul unui program de susținere a performanței

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCA) din Botoșani a anunțat, joi, că proiectul „Instruit pentru performanță!”, derulat cu fonduri europene și guvernamentale, a fost finalizat. 36 de societăți din categoria Întreprinderilor Micro, Mici şi Mijlocii (IMM) au beneficiat de servicii de consiliere, sprijin și asistență, iar sute de persoane au dobândit calificări și noi aptitudini prin intermediul atelierelor incluse în program.

Potrivit unui comunicat emis de CCA Botoșani, grupul țintă a fost format din 431 de persoane. Dintre acestea, 103 au participat la cursuri de calificare nivel II, 64 au urmat cursuri de competențe informatice, în vreme ce 341 au absolvit cursuri de inițiere, specializare sau perfecționare.

De asemenea, 662 de persoane au participat la seminarii pe tema tranziției către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon și eficientă din punctul de vedere al utilizării resurselor, pe inovare socială, respectiv pe îmbunătățirea accesibilității, a utilizării și a calității tehnologiilor informației și comunicațiilor.

Au avut loc 16 seminarii de informare și șase ateliere de lucru privind introducerea de programe de formare în întreprinderi și au fost distribuite 300 exemplare din Ghidul de organizare a programelor de formare.

CCA Botoșani este beneficiar al proiectului, derulat în parteneriat cu Asociația pentru Integrare și Dezvoltare Comunitară – INDECO și Asociația Consensual.

„Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților activi în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și în domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI sau din întreprinderi care intenționează să-și adapteze activitatea principală sau secundară la cel puțin unul din aceste sectoare economice sau la unul din domeniile de specializare inteligentă”, au transmis reprezentații CCA.

Proiectul s-a desfășurat pe o perioadă de 20 luni, în intervalul 25 octombrie 2019 – 10 august a.c., cheltuielile totale fiind de circa 2,83 milioane de lei, dintre care 2,41 milioane reprezintă contribuția Uniunii Europene, diferența fiind asigurată din fonduri guvernamentale.

 

Spune-ne opinia ta