Casa Verde Fotovoltaice 2021: Noi liste cu dosare aprobate în program, publicate de AFM

Casa Verde Fotovoltaice 2021: Noi liste cu dosare aprobate în program, publicate de AFM

În iunie, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a anunțat că a început evaluarea dosarelor de finanțare depuse în cadrul ediției 2021 a programului ce permite obținerea de bani de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice, respectiv Casa Verde Fotovoltaice, și a publicat o primă listă a dosarelor aprobate atunci. De la acel moment, AFM a publicat mai multe liste cu dosarele aprobate în ediția din 2021, scrie Avocatnet.ro.

Pe listele apărute în ultima vreme se regăsesc peste 4.400 de cereri de finanțare acceptate, ceea ce duce numărul total de până acum al acestora la aproape 13.000. Ediția din 2021 a fost marcată de un întreg scandal, după ce, în decembrie, din cauza unor probleme tehnice apărute la aplicație, înscrierile au fost suspendate în mai multe rânduri chiar în ziua lansării.

Potrivit AFM, din iunie și până în prezent au fost publicate mai multe liste cu cererile de finanțare aprobate. Astfel, numărul persoanelor ce vor beneficia de bani de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice se aproapie, după calculele redacției noastre, de 13.000. Listele publicate până acum de AFM pot fi consultate aici.

Potrivit sursei menționate anterior, persoanele fizice interesate să obțină finanțări pentru instalarea de panouri fotovoltaice ar fi trebuit să se poată înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice începând din 22 decembrie 2021, dar, din cauza problemelor tehnice apărute la aplicația prin care se puteau face înscrierile, acestea au fost suspendate chiar în ziua lansării.

Apoi, pentru a evita astfel de situații pe viitor, autoritățile au modificat, la scurt timp de la lansarea ratată, regulile obținerii banilor de la stat pentru instalarea de panouri fotovoltaice.

Concret, potrivit Ordinului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor 2.385/2021, de elaborarea listelor cu solicitanții eligibili se ocupă acum instalatorii validați în program, iar înscrierile se fac etapizat, lunar, astfel încât aplicația folosită la înscriere să nu mai aibă probleme.

Mai multe despre schimbările apărute recent la înscrierea în programul Casa Verde Fotovoltaice pot fi citite în acest material.

În cadrul programului, beneficiarii primesc o finanțare de până la 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile, în limita sumei de 20.000 de lei, iar diferența cheltuielilor trebuie suportată de beneficiarul final, din surse financiare proprii.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
333

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
355

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
215

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...