Când vor fi impozitate companiile străine la fel ca cele autohtone? Răspunsul dat de ministrul Marius Budăi

Când vor fi impozitate companiile străine la fel ca cele autohtone? Răspunsul dat de ministrul Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat, luni seară, la Sinteza zilei, care este stadiul discuțiilor în privința impozitării salariilor cu o cotă progresivă.

„Nu avem deocamdată creionat nimic - este o idee pe care Marcel Ciolacu a dus-o în dezbatere publică și o va aduce în interiorul coaliției", a spus Marius Budăi, la Antena3.

Întrebat și dacă se va face ceva și în privința marilor corporații care declară un profit de doar 2% și duc grosul profiturilor în țările de origine, Marius Budăi a răspuns:

„Nu este discuția doar pe salarii, să fie o etichetare și un impozit progresiv pe salarii, neapărat. Da, am fost la câteva discuții de acest gen, se discută mai mult la Ministerul Finanțelor, nu pot să vă dau mai multe detalii”.

Marcel Ciolacu pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv. Liderul social-democrat afirmă că există mai multe măsuri fiscale care ar urma să fie prezentate până la 1 iunie.

„Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie. Rămân la părerea că în zona prețurilor la energie ar fi trebuit venit cu reglementare și ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu o reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi și poate nu am fi ajuns la această inflație”, a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, s-a îmbunătățit și colectarea făcută de ANAF, fapt care se datorează unei redimensionări și reașezări a impozitelor.

Întrebat dacă mai susține introducerea impozitului progresiv, Ciolacu a răspuns: „în continuare, cu deductibilitățile necesare”.

„Ori intrăm într-o logică, cum este toată lumea și toate țările dezvoltate, ori încercăm să ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campanie antidrog a specialiștilor CPECA în mai multe școli din județul Botoșani, ce informații au primit elevii! (Foto)

astăzi, 10:05
7

Săptămâna aceasta, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Botoșani din cadrul Agenției Naționale Antidrog au desfășurat, la Colegiului Național ,,...

Atenție la condițiile de trafic! Cod galben de ceață în mai multe localități din Botoșani!

astăzi, 09:21
28

Meteorologii au emis un Cod galben de ceață pentru localitățile: Dorohoi, Hudești, Coțușca, Suharău, Havârna, Vorniceni, Rădăuți-Prut, Ibănești, Șendriceni, Cristinești, Avrămeni...

Olimpiada de Limba și literatura ucraineană maternă 2024 – etapa națională – se va desfășura începând de luni la Botoșani

astăzi, 09:05
20

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se va desfășura a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pre...