Când vor fi impozitate companiile străine la fel ca cele autohtone? Răspunsul dat de ministrul Marius Budăi

Când vor fi impozitate companiile străine la fel ca cele autohtone? Răspunsul dat de ministrul Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a fost întrebat, luni seară, la Sinteza zilei, care este stadiul discuțiilor în privința impozitării salariilor cu o cotă progresivă.

„Nu avem deocamdată creionat nimic - este o idee pe care Marcel Ciolacu a dus-o în dezbatere publică și o va aduce în interiorul coaliției", a spus Marius Budăi, la Antena3.

Întrebat și dacă se va face ceva și în privința marilor corporații care declară un profit de doar 2% și duc grosul profiturilor în țările de origine, Marius Budăi a răspuns:

„Nu este discuția doar pe salarii, să fie o etichetare și un impozit progresiv pe salarii, neapărat. Da, am fost la câteva discuții de acest gen, se discută mai mult la Ministerul Finanțelor, nu pot să vă dau mai multe detalii”.

Marcel Ciolacu pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv. Liderul social-democrat afirmă că există mai multe măsuri fiscale care ar urma să fie prezentate până la 1 iunie.

„Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte ca viitorul buget de stat să îl construim pe măsuri luate de la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie. Rămân la părerea că în zona prețurilor la energie ar fi trebuit venit cu reglementare și ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu o reglementare, efectele ar fi fost de a doua zi și poate nu am fi ajuns la această inflație”, a spus Marcel Ciolacu.

Potrivit liderului PSD, s-a îmbunătățit și colectarea făcută de ANAF, fapt care se datorează unei redimensionări și reașezări a impozitelor.

Întrebat dacă mai susține introducerea impozitului progresiv, Ciolacu a răspuns: „în continuare, cu deductibilitățile necesare”.

„Ori intrăm într-o logică, cum este toată lumea și toate țările dezvoltate, ori încercăm să ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”, a spus Marcel Ciolacu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

STUDIU: Somnul cu o sursă de lumină în cameră îngrașă și crește riscul unor afecțiuni grave

astăzi, 19:42
197

Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnului crește riscul de obezitate şi alte probleme grave de sănătate, este concluzia unui studiu recent citat de CNN. Chiar și lumina slabă po...

Drapelul României sărbătorit de social-democrații botoșăneni (fotogalerie)

astăzi, 19:34
104

Drapelul României reprezintă mai mult decât o pânză tricoloră pe care o vedem arborată la sediile instituțiilor publice, pe lăncile militarilor ori în competițiile sport...

În cazul unui zbor anulat, cei afectați pot cere despăgubiri de până la 600 de euro

astăzi, 13:01
141

Legislația europeană le permite celor ce au de suferit din cauza unui zbor anulat să ceară companiei de transport o compensație ce poate ajunge și la 600 de euro. În plus, după cum a stab...