Bătrânii își vor primi pensiile cu întârziere în luna ianuarie

Bătrânii își vor primi pensiile cu întârziere în luna ianuarie

Poșta Română informează că, în luna ianuarie 2022, distribuirea pensiilor se va decala cu două zile, banii fiind virați în conturile Poștei începând cu 4 ianuarie, precum în fiecare an, scrie Digi24.ro.

Compania Națională Poșta Română anunță că pensiile vor întârzia la începutul lunii ianuarie.

Conform unui comunicat de presă, acest lucru se explică prin faptul că banii pentru drepturile sociale vor fi virați în conturile Poștei Române începând cu 4 ianuarie, așa cum se întâmplă la fiecare început de an.

„Într-o lună obișnuită, Poșta Română primește prima parte a banilor de pensii cu trei zile înainte de prima zi lucrătoare a lunii în care pensiile sunt livrate. Partenerii noștri de la Casa Națională de Pensii Publice vor vira contravaloarea drepturilor de protecție socială, în conturile Poștei Române, cu o decalare de câteva zile, ca la orice început de an. Transformarea acestora în cash și distribuirea în gențile fiecărui factor poștal durează aproximativ trei zile”, mai scrie digi24.ro.

Calendarul de achitare a pensiilor din sistemul public de pensii, adică pensii de asigurări sociale de stat, agricultori, veterani de război, văduve și văduve de război, IOVR, va fi astfel:

La domiciliu vor ajunge în perioada 6 – 17 ianuarie 2022, iar la ghișeele subunităților poștale vor ajunge până la data de 19 ianuarie 2022.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Târgul Liceelor la Botoșani, dedicat elevilor de clasa a VIII-a. Președinte CJE: „Totdeauna să vă urmați pasiunea și să credeți în voi” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
1158

Vineri a debutat ediția 2024 a Târgului Liceelor la Botoșani și Dorohoi. Evenimentul s-a desfășurat în două locații în același timp: în Sala de Sport a Colegiului Tehni...

Bursa locurilor de muncă la Botoșani, sute de șomeri au fost prezenți! Director AJOFM: „Sperăm să aveți un statut schimbat pe piața muncii!” (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
598

Vineri dimineață, la Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” din municipiul Botoșani s-a desfășurat Bursa Locurilor de Muncă.Evenimentul este organizat de Agenția Județeană pentru...

Unul dintre microbuzele școlare electrice destinate elevilor din mediul rural a fost prezentat, marți, la Botoșani! (foto, video)

Marţi, 14 Mai 2024
913

Marți dimineață, în Piața Revoluției din municipiul Botoșani a fost făcută prezentarea unuia dintre microbuzele școlare electrice care vor ajunge în comunele din județul Botoșan...