Banii necheltuiți de pe cardurile de energie pot fi scoși numerar. Anunțul a fost făcut de Guvern!

Sumele necesare emiterii È™i distribuirii cardurilor pentru beneficiarii noi se regăsesc în bugetul de stat aprobat.

Banii necheltuiți de pe cardurile de energie pot fi scoși numerar. Anunțul a fost făcut de Guvern!

Executivul a decis, joi, că persoanele care nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemne de foc le vor putea încasa, în numerar, la oficiile poÈ™tale.

Guvernul a aprobat, joi, ordonanÈ›a pentru completarea art. XLVIII din OrdonanÅ£a de urgenţă a Guvernului nr. 115/2023 privind unele măsuri fiscal-bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, combaterea evaziunii fiscale, pentru modificarea ÅŸi completarea unor acte normative, precum ÅŸi pentru prorogarea unor termene, precum ÅŸi pentru instituirea unor măsuri în domeniul gestionării fondurilor europene.

Prin acest act normativ, cardurile emise pentru beneficiarii măsurii implementate prin OUG 63/2022 – Programul Sprijin pentru România – vor putea fi utilizate È™i pentru aplicarea măsurii de sprijin prin acordarea de alimente de bază È™i mese calde, beneficiarii fiind aceiaÈ™i.

Sumele necesare emiterii È™i distribuirii cardurilor pentru beneficiarii noi se regăsesc în bugetul de stat aprobat.

Banii de pe cardurile de energie se pot lua de la oficiile poștale

O altă prevedere a acestei ordonanÈ›e îi vizează pe beneficiarii sprijinului pentru încălzire. Cei care nu au utilizat integral sumele de pe cardul de energie valabil pentru procurarea de lemne de foc le vor putea încasa, în numerar, până la data de 31 martie 2024, la oficiile poÈ™tale, în termenul de valabilitate a cardurilor emise, pentru documentul/documentele justificativ/justificative emis/emise până la data de 15 martie 2024", se arată în finalul comunicatului, potrivit observatornews.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
30

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
36

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
293

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...