APIA continuă campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2022. „Atenționăm fermierii să răspundă apelurilor”

APIA continuă campania de primire a cererilor unice de plată pentru anul 2022. „Atenționăm fermierii să răspundă apelurilor”

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă campaniile de primire a cererilor unice de plată pentru anului 2022 și a celor privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susţinerea activităţii din sectoarele bovine, suine şi avicol, în contextul crizei economice generate de pandemia de COVID-19, transmite Centrul Județean al APIA din Botoșani, într-un comunicat de presă.

„Atenționăm fermierii să răspundă apelurilor telefonice / e-mail-urilor transmise de către funcționarii APIA și să respecte programările stabilite în vederea depunerii cererilor unice de plată. În situația în care nu au fost contactați până în prezent, fermierii trebuie să ia legătura cu reprezentanții centrului județean /centrului local APIA unde sunt arondați, în vederea obținerii informațiilor referitoare la depunerea cererii unice de plată, cu încadrare în termenul limită 16 mai 2022”, se arată în informare.

Potrivit sursei citate, termenul limită de depunere a cererilor privind schemele de sprijin reglementate în contextul pandemiei este data de 12 mai 2022. În funcţie de tipul de ajutor de stat solicitat, cererile și documentele justificative se depun la 

- Centrul județean sau local unde a fost depusă cererea unică de plată în anul 2021, pentru susținerea activității din sectorul bovin;
- Centrul județean, în cazul ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul suin și cel sectorul avicol.

„Precizăm faptul că plata ajutorului de stat prevăzut de OUG 51/2022 se efectuează până la data de 30 iunie 2022”, se mai menționează în comunicat.

 

Spune-ne opinia ta