APIA Botoșani, premiu de excelență pentru gestionarea fondurilor europene și naționale

APIA Botoșani, premiu de excelență pentru gestionarea fondurilor europene și naționale

Centrul Județean al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a fost distins cu premiu de excelență pentru rezultate deosebite în gestionarea fondurilor europene și naționale, în cadrul unui simpozion de analiză delegat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, informează APIA Botoșani într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, întâlnirea s-a desfășurat în perioada 6-7 iunie a.c. și a avut drept scop realizarea unei ample analize la nivelul APIA a stadiului implementării măsurilor delegate din PNDR 2014-2020, precum și a stadiului absorbției fondurilor aferente acestora.

„Evenimentul a reunit personalul de conducere de la nivelul APIA Central și al centrelor județene. Agenda a conținut atât o parte de analiză a măsurilor delegate, realizată pe fiecare palier de implementare, cât și o parte practică, prin organizarea a trei ateliere de lucru”, arată instituția.

În cadrul simpozionului au fost dezbătute dificultățile întâmpinate de fermieri și centrele județene ale APIA în procesul de accesare, respectiv gestionare a măsurilor delegate, precum și principalele direcții de acțiune pentru îmbunătățirea fluxurilor și proceselor subsumate accesării măsurilor FEADR în viitoarea perioadă de programare și anume 2023-2027.

„Precizam faptul că la nivelul județului Botoșani au fost efectuate plăți de peste 70 de milioane de euro pentru fermierii care au solicitat ajutor financiar în cadrul schemelor de sprijin derulate de APIA”, se arată în comunicatul citat.

 

Spune-ne opinia ta