APIA Botoșani: Peste 3.000 de cereri de plată au fost depuse pentru sectorul zootehnic

APIA Botoșani: Peste 3.000 de cereri de plată au fost depuse pentru sectorul zootehnic

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Botoșani aduce la cunoștința opiniei publice că în perioada 01.03.2022-18.04.2022, în cadrul Campaniei de primire a cererilor unice de plată s-au depus 3024 de cereri cu solicitare pentru sectorul zootehnic, cu următoarele scheme:

ANT 7 - Ajutor Național Tranzitoriu - Schema decuplată de producție, specia bovine - sector lapte
ANT 8 - Ajutor Național Tranzitoriu - Schema decuplată de producție, specia bovine - sector carne
ANT 9 - Ajutor Național Tranzitoriu - Schema cuplată de producție, speciile ovine / caprine 
SCZ-TC -Sprijin cuplat în sectorul zootehnic - Taurine de carne;
SCZ-VL -Sprijin cuplat în sectorul zootehnic - Vaci de lapte;
SCZ-O -Sprijin cuplat în sectorul zootehnic – Ovine;
SCZ-C -Sprijin cuplat în sectorul zootehnic - Caprine.

Adeverințele emise pentru schemele din sectorul zootehnic de către asociaţia/agenţia acreditată pentru înfiinţarea şi menţinerea registrului genealogic al rasei/oficiul pentru zootehnie judeţean pot fi transmise electronic prin platforma pusă la dispoziție de către APIA, cu informarea fermierului.

Fermierii care deţin animale în exploataţie au obligația să se asigure că datele acestora sunt actualizate/corectate în Registrul Naţional al Exploataţiilor (RNE) (la medicul veterinar concesionar/asociaţie/propriile evidenţe, dacă sunteţi utilizator SNIIA) și să se adreseze Centrului APIA în vederea completării declarației sector zootehnic în aplicația dedicată sectorului zootehnic, înainte de accesarea IPA Online.

Responsabilitatea privind legalitatea şi valabilitatea documentelor aparţine fermierului şi/sau autorităţii care a emis/atestat aceste documente, după caz.

Fermierii care sunt deja beneficiari APIA își vor actualiza la completarea Cererii doar datele ce au suferit modificări față de anul anterior. În acest fel, se reduce timpul de completare a cererii, iar probabilitatea de a introduce date greşite este mai mică.

În conformitate cu prevederile OMADR nr.46/25.02.2022 privind aprobarea formularului - tip al cererii unice de plată pentru anul 2022, Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 16 mai 2022.

(Comunicat de presă)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

Luni, 6 Mai 2024
178

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

Luni, 6 Mai 2024
368

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

Luni, 6 Mai 2024
101

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...