Anunț: APIA Botoșani eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 14 - Bunăstarea animalelor

Anunț: APIA Botoșani eliberează adeverințe pentru beneficiarii Măsurii 14 - Bunăstarea animalelor

AgenÈ›ia de Plăți È™i IntervenÈ›ie pentru Agricultură (APIA) Centrul JudeÈ›ean BotoÈ™ani informează începând de luni, 09 martie 2020, eliberează adeverinÈ›e pentru beneficiarii Măsurii 14 - Bunăstarea animalelor, care intenÈ›ionează să acceseze credite în vederea finanțării activităților curente, de la instituÈ›iile bancare È™i nebancare ce au încheiat convenÈ›ii cu APIA, pentru anul de angajament 2020. 

Astfel, potrivit convenÈ›iilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus cerere de plată aferentă anului de angajament 2020, pentru Măsura 14 – Plăți în favoarea bunăstării animalelor - pachetul a) porcine  sau pachetul b) păsări.

De asemenea, prin adeverință se confirmă valoarea de 75% din valoarea sumei solicitate în cererea de plată aferentă anului de angajament 2020.

Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma înscrisă în adeverinÈ›a cuvenită beneficiarului pentru Plățile privind bunăstarea animalelor, Campania 2020.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) È™i Fondul NaÈ›ional de Garantare a Creditului pentru întreprinderi Mici È™i Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează maxim 80% din valoarea fiecărui credit acordat de bănci fermierilor.

Reamintim fermierilor ca potrivit Ordinului MADR nr. 703/2013, cu modificările È™i completările ulterioare, ordin care stabileÈ™te condiÈ›iile în care se vor încheia convenÈ›iile dintre instituÈ›iile financiar-bancare È™i nebancare È™i APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituÈ›ia noastră în baza adeverinÈ›elor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

În ce priveÈ™te comisioanele practicate de instituÈ›iile finanÈ›atoare, APIA atrage atenÈ›ia fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanÈ›area capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenÈ›ie sporită soluÈ›iile de finanÈ›are propuse de instituÈ›iile financiar-bancare È™i nebancare în ceea ce priveÈ™te costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanÈ›are care răspund cel mai bine necesităților proprii.

Toate convenÈ›iile încheiate între APIA, instituÈ›iile bancare È™i nebancare È™i FGCR/ FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituÈ›iei, la adresa: www.apia.org.ro, în secÈ›iunea ConvenÈ›ii, Acorduri, Protocoale.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
33

Înaintea sărbătorilor pascale, poliÈ›iÈ™tii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale È...

Calendar ortodox: Astăzi, în Sfânta şi Marea Vineri (Zi aliturgică. Denia Prohodului Domnului), îl cinstim pe Sf. Cuv. Irodion de la Lainici (Slujba lui se va săvârși marți, a treia zi de Paști)

astăzi, 08:11
37

 Cu multă dorire în suflet pentru viaÅ£a monahală, la vârsta de 22 de ani a intrat în monahism la Mănăstirea Cernica, o adevărată ÅŸcoală isihastă. Aici, tânărul ...

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
294

Proiectul de lege care propune eliminarea obligaÈ›iei părinÈ›ilor singuri de a lucra în ture de noapte È™i precizează că aceÈ™tia pot lucra doar dacă îÈ™i doresc a fost votat favorabil...