Angajările la stat vor fi înghețate. Marius Budăi anunță că vor exista și excepții

Angajările la stat vor fi înghețate. Marius Budăi anunță că vor exista și excepții

Coaliția de guvernare a decis să înghețe angajările în sistemul bugetar. Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, marți, că vor exista și excepții.

Ministrul Marius Budăi a precizat că Educația și Sănătatea vor fi două domenii-cheie unde se vor face excepții de la această regulă și se vor face în continuare angajări.

De asemenea, potrivit lui Marius Budăi, și la Ministerul Muncii vor fi făcute excepții, pentru persoanele cu dizabilități, ca acestea să fie incluse în societate.

„Educația și Sănătatea, acolo vor fi excepții. De asemenea, la Ministerul Muncii, pentru persoane cu dizabilități. Nu vom bloca accesul persoanelor cu dizabilități”, a spus Marius Budăi, conform ZiarulUnirea.ro.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a vorbit, marți, despre interzicerea cumulului pensie-salariu.

Întrebat dacă această măsură va fi adoptată, Marius Budăi a explicat că vorbim de un pachet de măsuri, nu doar de aceasta. Mai mult, el a precizat că actuala coaliție nu urmărește să interzică drepturi, ci să creeze o relație între stat și cetățeni, unde aceștia din urmă să nu fie defavorizați.

„Suntem în construcția unor măsuri care să vină nu neapărat de a interzice drepturi, ci de a consolida relația dintre stat și cetățeni. Înțelegem că, dacă cetățenii trebuie să facă anumite sacrificii, și statul trebuie să facă anumite sacrificii”, a spus, marți, Marius Budăi.

„Toată ideea dusă în această discuție nu este o singură măsură, este un pachet de măsuri”, a mai spus el.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

astăzi, 22:23
11

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

astăzi, 22:04
133

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

astăzi, 21:10
88

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...