ANAF Botoșani recomandă utilizarea serviciilor electronice în SPV

ANAF Botoșani recomandă utilizarea serviciilor electronice în SPV

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Botoşani recomandă contribuabililor utilizarea serviciilor electronice oferite de ANAF având în vedere avantajele depunerii electronice a declarațiilor fiscale, 24h/24, evitarea deplasărilor la sediile organelor fiscale, economisirea de timp şi resurse și, nu în ultimul rând, eliminarea formularelor în format hartie.

Spațiul Privat Virtual (SPV) oferă contribuabililor persoane fizice și persoane juridice toate facilitățile comunicării electronice a actelor administrative fiscale emise în formă electronică, precum și a altor informații și înscrisuri în legătură cu situația financiară sau fiscală proprie.

Prin utilizarea Spațiului Privat Virtual se pot primi electronic documente și acte administrativ-fiscale emise de Ministerul Finanțelor / Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Înregistrarea în SPV se face facil și rapid prin accesarea site-ului: www.anaf.ro, în secțiunea: "Înregistrare în Spațiul Privat Virtual" - rubrica "Înregistrare Utilizatori persoane fizice și juridice", iar logarea se realizează cu ajutorul unui user-name și a unei parole.

Persoanele care dețin deja un certificat digital calificat înregistrat pe site-ul ANAF se pot autentifica în Spațiul Privat Virtual cu ajutorul acestuia.

SPV este disponibil 24h/24h, 7zile/7zile, nu implică nici un cost și oferă posibilitatea de a depune electronic declarații (212, 204, 208, 230) și de a solicita diferite documente: situația obligațiilor de plată, nota de plată, situația contribuțiilor de asigurări sociale declarate de angajatori, certificatul de atestare fiscală, adeverința de venit, certificatul de cazier fiscal.

Totodată, prin intermediul SPV, contribuabilii persoane fizice pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro (www.ghiseul.ro).

(Comunicat de ANAF Botoșani)

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
142

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...

Botoșănean judecat după ce și-a bătut cu cruzime soția!

astăzi, 09:33
31

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani a dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a lui P.D., în vârstă de 67 de ani, din orașul Flămânzi, jude...

Bogdan Andone își prezintă scuzele după victoria Botoșaniului cu Dinamo: ”Vreau să explic de ce mi-am ieșit din fire!”

astăzi, 08:48
235

Bogdan Andone (49 de ani), antrenorul celor de la FC Botoșani, a avut o ieșire nervoasă la partida câștigată cu Dinamo, 2-1.Tehnicianul s-a certat cu arbitrul partidei, în prima r...