ANAF a făcut anunțul! Mii de români au această obligație

ANAF a făcut anunțul! Mii de români au această obligație

Ordinul ANAF pentru aprobarea Nomenclatorului obligațiilor fiscal care se plătesc în contul unic de contribuabili persone fizice a fost publicat în Monitorul Oficial.

"Documentul vizează românii care au de plată impozite pentru veniturile extrasalariale atât pentru veniturile şi contribuţiile la asigurările sociale declarate în baza declaraţiei unice cât şi pentru impozitele şi contribuţiile perioadei anterioare.

Principala modificare constă în introducere conturilor unice în baza codului numeric personal sau a codului de identificare fiscală ale persoanelor fizice.

• Potrivit OpANAF nr. 2936 se plătesc în contul unic următoarele: Impozitul pe venit, aferent declaraţiei unice; Contribuţia la asigurările sociale-pensii aferente declaraţiei unice şi contribuţia la asigurările de sănătate aferente declaraţiei unice.

• Prin OPANAF nr. 2937/2018 se introduce procedura efectivă de distribuire a plăţilor din contul unic.

• Pentru obligaţiile fiscale plătite de persoanele fizice pentru veniturile realizate până la 31 decembrie 2017, se utilizează conturile bugetare existente.

• Practic, contul unic funcţionează doar pentru impozitele datorate de persoanele fizice pentru veniturile realizate începând cu anul 2018.

• Persoanele fizice plătesc obligaţiile fiscale datorate declarate prin declaraţia unică în contul unic de disponibil 55.04, sume reprezentând impozit pe venit şi contribuţii sociale în curs de distribuire, deschis pe codul numeric personal / numărul de identificare fiscală, al contribuabilului, din cadrul Trezoreriei statului", informează antena3.ro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...