An de an, echipa de la Conacul ZăiceÅŸti organizează o sărbătoare a mustului ÅŸi încearcă să readucă din atmosfera mustăriilor de altădată.
Mustăria 2017 face trimitere la una dintre tradiţiile proprietarilor de vii, care dupa culesul ciorchinilor, obişnuiau să servească trecătorii cu must din strugurii proaspăt zdrobiţi.
Anul acesta, deschiderea mustăriei va avea loc vineri, 6 octombrie, când invitata serii, BrânduÅŸa Covalciuc va susÅ£ine un program începând cu orele 18:00.
Sâmbătă 7 octombrie, sărbătoarea continuă alături de suceveanca Margareta Clipa.
Organizatorii vor folosi în acest an aproximativ 300 kg de struguri. Mustul proaspăt se va oferi din partea casei. Vor completa tabloul tomnatic snopi cu strujeni de porumb, baloÅ£i de paie, bostani galbeni, coroniÅ£e de usturoi ÅŸi stergare.
OaspeÅ£ii pot opta pentru meniul tradiÅ£ional de mustărie, atent ales cu preparate tradiÅ£ionale, păstrămuri ÅŸi cârnaÅ£i de PleÅŸcoi, plăcinte poale-n brâu ÅŸi must proaspăt.
Rezervari 0755 400 207
(Comunicat de presa)