An de an, echipa de la Conacul Zăiceşti organizează o sărbătoare a mustului şi încearcă să readucă din atmosfera mustăriilor de altădată.
Mustăria 2017 face trimitere la una dintre tradiţiile proprietarilor de vii, care dupa culesul ciorchinilor, obişnuiau să servească trecătorii cu must din strugurii proaspăt zdrobiţi.
Anul acesta, deschiderea mustăriei va avea loc vineri, 6 octombrie, când invitata serii, Brânduşa Covalciuc va susţine un program începând cu orele 18:00.
Sâmbătă 7 octombrie, sărbătoarea continuă alături de suceveanca Margareta Clipa.
Organizatorii vor folosi în acest an aproximativ 300 kg de struguri. Mustul proaspăt se va oferi din partea casei. Vor completa tabloul tomnatic snopi cu strujeni de porumb, baloţi de paie, bostani galbeni, coroniţe de usturoi şi stergare.
Oaspeţii pot opta pentru meniul tradiţional de mustărie, atent ales cu preparate tradiţionale, păstrămuri şi cârnaţi de Pleşcoi, plăcinte poale-n brâu şi must proaspăt.
Rezervari 0755 400 207
(Comunicat de presa)