Cei care au ales să petreacă venirea noului an, la restaurantul Conacul Zăicești, au fost protagoniștii unui revelion de poveste. Conacul Zăicești a fost locul de întâlnire pentru cei care au vrut să adauge un strop de noblețe românească petrecerii dintre ani, pe ritmuri autentice românești, în compania unor invitațide seamă.
Oaspeții au sosit puțin după orele 20:00, dichisiți și entuziasmați. Aceștia au umplut imediat încăperea conacului de zâmbete și voie bună, ciocnind pentru noroc și un an nou mai bun, pe acordurile live ale orchestrei Syncron Band.
Ca în fiecare an, echipa de la conac s-a mobilizat pentru a oferi invitaților preparate noi, gătite cu multă dăruire, de aici și complexitatea pieselor din meniu. Aperitivul rece a fost o adevărată pleiadă de gustări fine: pastramă de rață, terină din mușchi de vită, medalion din somon cu creveți, brânzeturi fine în mantie de fistic, foie-gras încoronat cu jeleu de vișine, legume cu spumă de năut și ceapă caramelizată.
La gustarea caldă s-a servit piept de rață în sos de fructe de pădure însoțit de sparanghel sote, urmată de somon în crustă de verdețuri și sos de butter-lemon. Ca și preparat de bază, bucătarul-șef a optat pentruvită cu sos brun și cartofi parizieni. Nu au lipsit deserturile, cozonacul de Bujor, fructele exotice și băuturile fine.
Încăde la începutul serii, maestrul Ion Paladi, autorul șlagărului „Bine-i șade mesei mele”, cu o veselie firească și molipsitoare, a ridicat oaspeții la dans și i-a ținutuniți în horăpână la miezul nopții.
Focul de artificii a marcat trecerea în noul an, luminând valea Zăiceștilor. Petrecerea a continuat alături de talentata solistă Iustina Irimia, membră a formației Fetele din Botoșani, care a cântat cele mai frumoase balade populare.
Nu au putut lipsi membrii Ansamblului de datini și obiceiuri de la Vorona care au oferit un program complex cucele mai frumoase urături inspirate de pe meleagurile autohtone, prevestind oaspeților sănătate și roade bogate pentru noul an. (Comunicat de presa)