Istoria Texas Hold'Em Poker

Istoria Texas Hold'Em Poker

Fără niciun dubiu, Texas Hold'Em este cea mai îndrăgită versiune a jocului de poker în acest moment. Deși are o vechime de aproximativ un secol, în ultimele decenii, profitând de popularitatea cazinourilor din Vegas și a celor online, Texas Hold'Em s-a bucurat de un succes din ce în ce mai mare și este practicat zilnic de milioane de oameni.

Având o vechime de un secol, este destul de dificil de spus cu exactitate cine a inventat versiunea și care este data exactă. Cea mai întâlnită variantă este că jocul își trage originile dintr-o localitate din Texas pe nume Robstown, la începutul secolului al XX-lea. Pe atunci, jocul era practicat doar în cluburile locale și în serile de poker alături de prieteni.

În Vegas, jocul a ajuns prima dată în anul 1963. Cel care a adus Texas Hold'Em poker în Vegas a fost Corky McCorquodale, la California Club, în timp ce primul cazinou care le-a oferit vizitatorilor posibilitatea de a încerca Texas Holdem poker a fost Golden Nugget. Totuși, acesta era destul de departe de Las Vegas Strip și nu era în raza de acțiune a jucătorilor high roller, care erau sarea și piperul în acea perioadă. Abia în 1969 jocul a fost introdus și la un cazinou de pe Las Vegas Strip, pe nume Dunes.


 

Pentru a marca momentul au fost invitați cei mai buni jucători din acele vremuri, nume legendare precum Dolye Brunson, Crandell Addington și Amarillo Slim. Impactul a fost pozitiv, iar părerea generală era că jocul devine mult mai dinamic în versiunea de Texas Hold'Em, iar norocul are un rol tot mai mic. "Pe atunci îi spuneam Hold'Em. Chiar mă gândeam că, dacă este să aibă succes vreun tip de joc, acesta va fi Hold'Em. Diferența era că puteai juca strategic și se potrivea mai bine cu stilul jucătorilor inteligenți", a declarat Crandell Addington.

De atunci, oamenii au început să considere că pokerul nu mai este un simplu joc de noroc, ci mai degrabă unul al abilitaților, în care strategiile fac diferența între cei slabi și cei buni. Iar distracția rămânea la un nivel înalt în continuare, ceea ce a dus la o ascensiune destul de rapid și în celelalte cazinouri din Las Vegas.

A devenit Main Event la World Series of Poker (WSOP), iar apoi a urmat revoluția online

Cel mai important eveniment de poker din acest moment, WSOP, a luat naștere în 1970, când acest joc era încă la început într-o formă organizată. Pe atunci, în Las Vegas erau mai puțin de 50 de mese de poker, dar Benny și Jack Binion au simțit potențialul său și au inventat World Series of Poker.

Mai mult, din 1971 și până în prezent, Main Event-ul se dispută în versiunea Texas Hold'em No Limit, deși în cadrul WSOP sunt și turnee de Omaha. Numărul participanților a crescut considerabil de la an la an, iar premiile au crescut și ele. Spre exemplu, câștigătorul Main Event-ului din 2022 a primit un cec în valoare de 10 milioane de dolari.

Poate cel mai mult la popularitatea acestei versiuni au contribuit operatorii online. La finalul anilor '90 au apărut primii operatori care le-au permis utilizatorilor să joace poker online pe bani reali, dar adevărata revoluție a început după anul 2000. Internetul era în plină dezvoltare, astfel că și numărul operatorilor online a crescut. Grafica jocului a devenit tot mai atractivă, experiența utilizatorilor era mai plăcută, nu mai existau lag-uri, iar oamenii aveau posibilitatea să simtă o experiență cât mai autentică. Diversitatea, accesibilitatea și distracția au fost elemente cheie care au făcut ca pokerul să fie îndrăgit de milioane de oameni care se distrează zilnic online.

Pokerul nu mai e un simplu joc, ci un fenomen

Texas Hold'Em poker a făcut ca norocul să aibă un rol tot mai mic, astfel că la iveală au ieșit strategiile. Jucătorii profesioniști nu se mai așază la masa nepregătiți, ci alocă un timp special studiului adversarilor sau pentru testarea unor strategii. Specialiștii au scris cărți despre strategiile potrivite, care s-au dovedit a fi ghiduri perfecte pentru începători.


Mai mult, jocul este îndrăgit de oameni din toate categoriile sociale, iar printre cei care îl apreciază sunt și actori precum Matt Damon, Ed Norton, Ben Affleck, Tobey Maguire ori Leonardo DiCaprio. De altfel, în filmul Rounders actorii Matt Damon și Ed Norton s-au duelat la o partidă de poker, iar în finalul acestui an va apărea și Poker Face, care îl are în rolul principal pe Russell Crowe. În paralel, oamenii au posibilitatea să vadă la TV turnee live de poker, atât din străinătate cât și din România, iar numărul celor care aleg să se distreze jucând Texas Hold'Em e în continuă creștere, atât în mediul online cât și la turneele live organizate inclusiv în țara noastră.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
110

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
78

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
242

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...