Dăruire și zâmbete de copii - Concertul omagial "Flori pentru mama", ediția a XIX-a, Dorohoi! FOTO

Dăruire și zâmbete de copii - Concertul omagial "Flori pentru mama", ediția a XIX-a, Dorohoi! FOTO

Cu parfum discret și zumzet vesel de primăvară a debutat Spectacolul omagial „Flori pentru mama”, ediţia a XIX-a, care a avut loc vineri, 10 martie 2017, începând cu ora 18:00. Evenimentul cultural a fost organizat de Clubul Copiilor Dorohoi sub egida Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani şi a Primăriei municipiului Dorohoi, în parteneriat cu Grădiniţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt” Dorohoi, Asociaţia „Mugurelul” Dorohoi şi Casa Municipală de Cultură Dorohoi.

Prima seară a spectacolului a fost dedicată folclorului, deschizându-se cu o șezatoare tradițională prezentată de elevii cercului de „Cultură și civilizație engleză”, sub coordonarea prof. Anca-Ioana Crețu, apoi cu elevii  debutanți ai cercului  „Orchestră populară”, coordonat de prof. Marcel Dupu și continuând cu renumita orchestră „Mugurelul” a Clubului Copiilor din Dorohoi, care a acompaniat și formațiile de dansuri populare: „Firicelul”, „Brâulețul”, „Mugurașii” și „Alunelul” sub coordonarea prof. Constantin Dicu. Au mai evoluat: soliști vocali și instrumentiști, grupul vocal „Mugurelul”, cât și grupul „Noi doi”, format din Laura Macoviciuc și Andrei Cîșlariu, câștigători ai Trofeului Festivalului Național de muzică ușoară românească „Mărțișor dorohoian”, 2017, în calitate de invitați speciali.

Muzica ușoară și dansul modern au fost tema celei de-a doua părți a spectacolului „Flori pentru mama”, care s-a desfășurat sambătă, 11 martie, ora 10:30, când au evoluat grupurile „Voces”, „Unison” și „Junior”, dar și soliștii vocali de la cercul „Muzică folk-muzică ușoară” coordonați de prof. Mihai Paul-Ciprian. Cântecele dedicate mamelor și primăverii, versuri pline de bucurie și emoție, au sensibilizat profund audiența. Un moment așteptat al evenimentului a fost trupa de dans „Sunshine”, coordonată de prof. Dicu Constantin, care a pus în scenă un dans etno stilizat.

Spectatorii prezenți în număr mare, au răsplătit cu aplauze prestația micilor artiști, cât și expoziția de lucrări tematice executate de elevii cercurilor de „Informatică” și „Pictură-Desen”, coordonați de prof. Mihaela-Laura Bolohan, prof. Daniel Puhăcel, prof. Iuliana Mîndrescu și prof. Antal Maria.

"Au fost două spectacole reușite și pentru acest lucru le multumesc atât colegilor mei de la Clubul Copiilor Dorohoi, cât și partenerilor implicați în organizare. Felicit elevii care au demonstrat competențe dobândite la activitățile de cerc și le doresc împliniri pe calea succesului în carieră. Am dăruit din suflet, celor prezenți la spectacolele noastre, buchete de flori compuse din cântece, dansuri, momente de teatru, pasiune, profesionalism, dăruire și zâmbete de copii. Transmit un gând bun și alese urări tuturor doamnelor și domnișoarelor, primăveri însorite, cu pace, liniște și iubire", a declarat prof. Marcel Dupu, directorul Cubului Copiilor Dorohoi.





















 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
83

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
176

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...

Zi neagră pentru drumari: o femeie de 45 de ani a murit, un bărbat este în stare gravă. Apel către participanții la trafic!

astăzi, 09:41
793

În timp ce efectua lucrări de întreținere curentă, o echipă de drumari a fost implicată într-un accident rutier.Cu toate că lucrările efectuate erau semnalizate corespunz...