Ziaristul și poetul din Darabani, Victor Teișanu, și-a lansat o nouă carte, intitulată „Viața pe rafturi” (video)

Ziaristul și poetul din Darabani, Victor Teișanu, și-a lansat o nouă carte, intitulată „Viața pe rafturi” (video)

Duminică, în sala Casei de Cultură „Theodor Balș” din orașul Darabani, a avut loc lansarea cărții „Viața pe rafturi”, scrisă de ziaristul și poetul Victor Teișanu.

Zeci de prieteni, profesori, elevi, cititori și oameni de cultură, au umplut sala, pentru a-i fi alături omului de cultură în momente importante din viața lui. Pentru acesta cărțile îi sunt prieteni, deoarece a mai publicat opt volume de versuri și o antologie, trei volume de critică literară și, ca editor, un dicționar teologic.

Victor Teișanu s-a născut în Darabani, la 15 septembrie 1950, și este poet, bibliotecar, jurnalist și fondatorul Muzeului „Leon Dănăilă”.

Evenimentul cultural a adunat personalități culturale, printre care se numără poeta Lucia Olaru Nenati, pictorul Liviu Șoptelea, scriitorii Cristina Șoptelea, George Luca, Mircea Oprea, Ovidiu Petcu, dar și directorul editurii Tipo Moldova, din Iași, scriitorul și poetul Aurel Ștefanachi.

„Este un eveniment firesc care se întâmplă în marile centre sau în țările de cultură consacrate. Trebuie să fiți conștienți că sunteți contemporan cu un scriitor contemporan care ar putea, ar trebui și s-ar cuveni să fie un scriitor european sau poate chiar mai mult decât atât. Pentru că nu are niciun fel de inhibiție, deși noi îl vedem câteodată foarte emoționat. Victor Teișanu este un personaj sigur pe sine, mai ales atunci când pune mâna pe condei (…)”, a precizat Lucia Nenati Olaru, poetă.

Cartea „Viața pe rafturi” este despre scriitorii din Darabani sau care, într-un fel sau altul, au legătură cu Darabaniul.

„În cartea Viața pe rafturi am continuat investigații de acest tip care să scoată în evidență legături ale unor scriitori cu Darabaniul. De exemplu, mult hulitul Dimitrie Petrino, poetul bucovinean care a avut neinspirația să intre în conflict cu Eminescu, dar considerat talentat de către însuși Eminescu. Dimitrie Petrino este pe linie maternă și el legat de Darabani, originile lui fiind legate de Teioasa”, a spus Victor Teișanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Accident produs pe fondul alcoolului din sânge

Luni, 4 Iulie 2022
385

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dorohoi au fost sesizați prin apel 112, în cursul zilei de duminică, de producerea unui accident rutier pe Drumul Județean DJ 292, în loca...

Bărbat prins drogat la volanul unei mașini neînmatriculate, după ce a încercat să fugă de polițiști

Luni, 4 Iulie 2022
278

La data de 2 iulie 2022, polițiștii din cadrul Biroului Rutier în timp ce se aflau pe Calea Națională, acționând în cadrul raziei organizată pentru prevenirea accidentelor ruti...

Tânăr prins cu droguri într-un local din Botoșani

Luni, 4 Iulie 2022
737

În cursul zilei de sâmbătă, în incinta unui local public de pe strada Cuza Vodă, din municipiul Botoșani, câinele polițist din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră di...