Ziaristul și poetul din Darabani, Victor Teișanu, și-a lansat o nouă carte, intitulată „Viața pe rafturi” (video)

Ziaristul și poetul din Darabani, Victor Teișanu, și-a lansat o nouă carte, intitulată „Viața pe rafturi” (video)

Duminică, în sala Casei de Cultură „Theodor Balș” din orașul Darabani, a avut loc lansarea cărții „Viața pe rafturi”, scrisă de ziaristul și poetul Victor Teișanu.

Zeci de prieteni, profesori, elevi, cititori și oameni de cultură, au umplut sala, pentru a-i fi alături omului de cultură în momente importante din viața lui. Pentru acesta cărțile îi sunt prieteni, deoarece a mai publicat opt volume de versuri și o antologie, trei volume de critică literară și, ca editor, un dicționar teologic.

Victor Teișanu s-a născut în Darabani, la 15 septembrie 1950, și este poet, bibliotecar, jurnalist și fondatorul Muzeului „Leon Dănăilă”.

Evenimentul cultural a adunat personalități culturale, printre care se numără poeta Lucia Olaru Nenati, pictorul Liviu Șoptelea, scriitorii Cristina Șoptelea, George Luca, Mircea Oprea, Ovidiu Petcu, dar și directorul editurii Tipo Moldova, din Iași, scriitorul și poetul Aurel Ștefanachi.

„Este un eveniment firesc care se întâmplă în marile centre sau în țările de cultură consacrate. Trebuie să fiți conștienți că sunteți contemporan cu un scriitor contemporan care ar putea, ar trebui și s-ar cuveni să fie un scriitor european sau poate chiar mai mult decât atât. Pentru că nu are niciun fel de inhibiție, deși noi îl vedem câteodată foarte emoționat. Victor Teișanu este un personaj sigur pe sine, mai ales atunci când pune mâna pe condei (…)”, a precizat Lucia Nenati Olaru, poetă.

Cartea „Viața pe rafturi” este despre scriitorii din Darabani sau care, într-un fel sau altul, au legătură cu Darabaniul.

„În cartea Viața pe rafturi am continuat investigații de acest tip care să scoată în evidență legături ale unor scriitori cu Darabaniul. De exemplu, mult hulitul Dimitrie Petrino, poetul bucovinean care a avut neinspirația să intre în conflict cu Eminescu, dar considerat talentat de către însuși Eminescu. Dimitrie Petrino este pe linie maternă și el legat de Darabani, originile lui fiind legate de Teioasa”, a spus Victor Teișanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Circ politic în ședința de CL, s-a lăsat și cu jigniri. Primar: „Pietrele mai lipsesc și crucea...” (foto, video)

astăzi, 20:00
411

În prag de campanie electorală politicienii nu mai țin cont de nimic. Ședința de Consiliul Local a Primăriei municipiului Botoșani din cursul zilei de joi, 28 martie 2024, s-a lăsat cu o ...

Calvar pentru șoferi pe strada Pacea, consilier nemulțumit de... asfaltare (foto, video)

astăzi, 16:20
367

În plenul ședinței de Consiliul Local de luna trecută, consilierul Maxim Maricel s-a declarat nemulțumit de faptul că nu intervine nimeni pe strada Pacea, acolo unde șoferii se „chin...

Zilele municipiului Botoșani sub semnul întrebării, consilierii nu au votat proiectul: „A picat, clar. Bucurați-vă” (foto, video)

astăzi, 15:17
280

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului USR – Filiala Botoșani, a avut o interpelare în acest sens, punând spre dezbatere un amendament la acest proiect.„N...