Zeci de lucrări de pictură și grafică ale unor mari artiști vor fi expuse în cadrul expoziției „Stări Autumnale”

Zeci de lucrări de pictură și grafică ale unor mari artiști vor fi expuse în cadrul expoziției „Stări Autumnale”

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani invită iubitorii de artă să vizioneze, în perioada 2 – 14 octombrie 2022, expoziția „Stări Autumnale”, deschisă în spațiul Colecției de Artă, alături de Galeriile de Artă ,,Ștefan Luchian”.

Pe simeze sunt expuse lucrări de pictură și grafică din patrimoniul muzeului, semnate de artiștii Victor Acatrinei, Viorica Botezatu, Marius Cilievici, Radu Costinescu, Zamfir Dumitrescu, Corneliu Dumitru, Renata Duncan Guertin, Ion Gânju, Eugen Gâscă, Vincențiu Grigorescu, Iacob Lazăr, Nicolae Matyus, Maria Mihalache Blendea, Alina Munteanu, Paul Neagu, Paul Neagu, Letiția Oprișan, Ion Pacea, Liviu Șoptelea, Mihai Tompa și Octavian Vișan.

Lucrările, diferite ca temă (peisaje, naturi statice, portrete compoziționale) au ca element de unitate cromatica autumnală, cea care a inspirat  artiștii și care creează stări emoționale de o reală profunzime.

Expoziția se poate vizita zilnic, între orele 9:00 – 17:00. Taxă de vizitare este 2,50 lei pentru copii, elevi, studenți, pensionari, persoane cu dizabilități, grupuri și 5 lei pentru adulți.

Curatorii expoziției sunt Ana Coșereanu și Liviu Șoptelea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România!

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1043

Un nor de praf saharian traversează România. Timp de două zile, particulele de praf roșiatic se vor depune în vest, sud-vest si centru, mai ales când plouă.Specialiștii Admi...

Târg apicol cu producători din țară și de peste Prut, organizat la Cucorăni (foto, video)

Sâmbătă, 2 Martie 2024
1662

În acest weekend, parcarea Popasului Cucorăni găzduiește cea de-a V-a ediție a unui Târg Apicol, organizat de un producător din Botoșani.Zeci de producători de miere din mai mul...

Materiale de la Guvern pentru sute de copii instituționalizați din Botoșani, ministrul Familiei prezent la Centrul Prietenia (foto, video)

Vineri, 1 Martie 2024
587

Natalia Intotero, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, a ajuns vineri după-amiază la Botoșani. Vizita ministrului este ocazionată de aducerea unor materiale disponibilizate ...