Weekend cu "Farmazonul din Harlau"; la Teatrul Mihai Eminescu Botosani!

Weekend cu "Farmazonul din Harlau"; la Teatrul Mihai Eminescu Botosani!
Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani vă invită sâmbătă şi duminică, începând cu ora 18.00, în Sala Mare, la spectacolul "Farmazonul din Hârlău", după Vasile Alecsandri.

Despre povestea pe care o veți urmări pe scena Teatrului "MIhai Eminescu", Ion Sapdaru, regizorul spectacolului, scrie:
"Un tânăr aspirant la mâna fiicei slugerului Ganganu, pe nume Pestriț, care vine de la Hârlău,  nimerește pe mâna câtorva boiernași ieșeni dornici de distracție și de petreceri pe gratis.
Pestriț vine cu două scopuri la Iași: să se însoare și să intre in societatea… farmazonilor . Este stranie această dorință a unui boiernaș de la țară si constitue de fapt deliciul acestei mici piese. Pentru a impedica logodna lui Pestriț acești mici escroci de la Iași se dau drept o societate francmasonă și se obligă să-l primească pe Pestriț în rândurile lor. Comedia capătă valențe grotești prin felul cum iși inchipuie bonjuristii ceremonia de primire în loja masonică. Ceremonia se desfășoară, unde altundeva, decât in pivniță. Naivul Pestriț este supus la așa zisele încercări a lojei, este pălmuit, invocă trăsnetul, se întâlnește pe tărâmul morții cu alți pretendenți la loja masonică, care rătăcesc de săptămîni întregi și nu-și găsesc salvarea.
Într-un final, Pestriț își pierde driturile de logodnic și mai află că de fapt i s-a făcut o farsă și nu este nici farmazon. Îndurerat, Pestriț se întoarce la Hârlău.
O poveste scrisă cu mult nerv si umor".
Din distribuție fac parte actorii:  GHEORGHE FRUNZĂ, CIPRIAN TĂBĂCARU, SORIN CIOFU, IOAN CREŢESCU, MIHAI DONŢU, BOGDAN HORGA, EDUARD SANDU, CEZAR AMITROAEI, FLORIN AIONIŢOAIE, BOGDAN MUNCACIU, MARIUS ROGOJINSCHI, DRAGOŞ RADU, ANA MARIA CAZACU, LENUŞ MORARU, GINA PĂTRAŞCU, ANDREEA MOŢCU, LAURA DUMITRACHE, LIDIA UJA.
          Pentru grupuri organizate de elevi, studenţi şi pensionari, preţul biletului este de 6 lei, pentru celelalte categorii de public biletul fiind de 10 lei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lângă noi: Un tânăr de 32 de ani din Iași a murit după ce a lucrat o zi întreagă în soare!

astăzi, 19:21
168

Ei au reuşit să-i scadă temperatura corporală cu patru grade, dar nu l-au mai putut salva, din cauză că a făcut coagulare vasculară intradiseminată şi disfuncţie organică multiplă, scrie ...

COD PORTOCALIU de ploi, vijelii și grindină în 6 localități din Botoșani!

astăzi, 18:45
630

Meteorologii au emis o nouă avertizare COD PORTOCALIU de averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice.Viza...

COD PORTOCALIU de vijelii și grindină, sunt vizate 9 localități din Botoșani!

astăzi, 18:02
259

Meteorologii au emis o nouă avertizare COD PORTOCALIU de averse torențiale care vor acumula 25...40 l/mp, grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică, frecvente descărcări electrice.Viza...