Weekend cu "Farmazonul din Harlau"; la Teatrul Mihai Eminescu Botosani!

Weekend cu "Farmazonul din Harlau"; la Teatrul Mihai Eminescu Botosani!
Teatrul "Mihai Eminescu" din Botoşani vă invită sâmbătă şi duminică, începând cu ora 18.00, în Sala Mare, la spectacolul "Farmazonul din Hârlău", după Vasile Alecsandri.

Despre povestea pe care o veți urmări pe scena Teatrului "MIhai Eminescu", Ion Sapdaru, regizorul spectacolului, scrie:
"Un tânăr aspirant la mâna fiicei slugerului Ganganu, pe nume Pestriț, care vine de la Hârlău,  nimerește pe mâna câtorva boiernași ieșeni dornici de distracție și de petreceri pe gratis.
Pestriț vine cu două scopuri la Iași: să se însoare și să intre in societatea… farmazonilor . Este stranie această dorință a unui boiernaș de la țară si constitue de fapt deliciul acestei mici piese. Pentru a impedica logodna lui Pestriț acești mici escroci de la Iași se dau drept o societate francmasonă și se obligă să-l primească pe Pestriț în rândurile lor. Comedia capătă valențe grotești prin felul cum iși inchipuie bonjuristii ceremonia de primire în loja masonică. Ceremonia se desfășoară, unde altundeva, decât in pivniță. Naivul Pestriț este supus la așa zisele încercări a lojei, este pălmuit, invocă trăsnetul, se întâlnește pe tărâmul morții cu alți pretendenți la loja masonică, care rătăcesc de săptămîni întregi și nu-și găsesc salvarea.
Într-un final, Pestriț își pierde driturile de logodnic și mai află că de fapt i s-a făcut o farsă și nu este nici farmazon. Îndurerat, Pestriț se întoarce la Hârlău.
O poveste scrisă cu mult nerv si umor".
Din distribuție fac parte actorii:  GHEORGHE FRUNZĂ, CIPRIAN TĂBĂCARU, SORIN CIOFU, IOAN CREŢESCU, MIHAI DONŢU, BOGDAN HORGA, EDUARD SANDU, CEZAR AMITROAEI, FLORIN AIONIŢOAIE, BOGDAN MUNCACIU, MARIUS ROGOJINSCHI, DRAGOŞ RADU, ANA MARIA CAZACU, LENUŞ MORARU, GINA PĂTRAŞCU, ANDREEA MOŢCU, LAURA DUMITRACHE, LIDIA UJA.
          Pentru grupuri organizate de elevi, studenţi şi pensionari, preţul biletului este de 6 lei, pentru celelalte categorii de public biletul fiind de 10 lei.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu devastator, proprietarul găsit carbonizat în interiorul casei! (Foto, Video)

Marţi, 5 Decembrie 2023
693

Tragedia s-a întâmplat la Costești. Flăcările au fost observate de vecini, care au sunat la 112 pentru a cere ajutorul pompierilor. La fața locului s-au deplasat în cel ...

Gestul impresionant făcut de trei frați din Botoșani. ”Le-am strâns mâna și i-am felicitat!” (Foto)

Marţi, 5 Decembrie 2023
470

”Dacă vii la donare, nu veni singur, mai ia pe cineva cu tine!”, a fost mesajul transmis de dr. Loredana Roșca, directoarea Centrului de Transfuzie Sanguină (CTS) din Botoșani.  ...

Primăria Botoșani își face propriul Palat, Cosmin Andrei a anunțat și unde va funcționa noua instituție!

Marţi, 5 Decembrie 2023
411

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a făcut anunțul către tineri în cadrul Galei Voluntarului, eveniment desfășurat marți seara în sala Teatrului pentru Copii și Tineret...