VIDEO Un tricolor de peste 100 de metri a UNIT cele două maluri ale Prutului la 1 ianuarie

 Într-un singur glas s-a strigat „Unire!” pentru ca mesajul unionist să se facă auzit până la București și Chișinău.

VIDEO Un tricolor de peste 100 de metri a UNIT cele două maluri ale Prutului la 1 ianuarie

Un steag cu o lungime de 100 de metri a legat cele două maluri ale Prutului, marcând intrarea în Anul Centenarului, informează platforma Acțiunea 2012. Oameni din România și Basarabia au desfășurat tricolorul pe podul, în prezent dezafectat,  dintre localitatea vasluiană Fălciu și orașul basarabean Cantemir.

 Într-un singur glas s-a strigat „Unire!” pentru ca mesajul unionist să se facă auzit până la București și Chișinău, potrivit organizatorilor.

„Desfășurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenția asupra necesității reîntregirii țării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul și ca să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, organizație membră a Alianței pentru Centenar.

Manifestanții au sărbătorit Revelionul 2018 la Casa de Cultură din Fălciu, cu spectacol de artificii în aer liber, recitaluri folclorice și o masă tradițională.

Întregul eveniment s-a desfășurat cu sprijnul autorităților din România și Republica Moldova, mai precizează organizatorii.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
830

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
82

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
312

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...