VIDEO Un tricolor de peste 100 de metri a UNIT cele două maluri ale Prutului la 1 ianuarie

 Într-un singur glas s-a strigat „Unire!” pentru ca mesajul unionist să se facă auzit până la București și Chișinău.

VIDEO Un tricolor de peste 100 de metri a UNIT cele două maluri ale Prutului la 1 ianuarie

Un steag cu o lungime de 100 de metri a legat cele două maluri ale Prutului, marcând intrarea în Anul Centenarului, informează platforma Acțiunea 2012. Oameni din România și Basarabia au desfășurat tricolorul pe podul, în prezent dezafectat,  dintre localitatea vasluiană Fălciu și orașul basarabean Cantemir.

 Într-un singur glas s-a strigat „Unire!” pentru ca mesajul unionist să se facă auzit până la București și Chișinău, potrivit organizatorilor.

„Desfășurarea tricolorului peste Prut va fi urmată de alte evenimente prin care vom atrage atenția asupra necesității reîntregirii țării prin unirea României cu Republica Moldova. Solicităm autorităților centrale și județene refacerea podului de la Fălciu atât de necesar economiei locale. Vrem să trecem Prutul și ca să ne plângem ostașii căzuți la Țiganca”, a declarat George Simion, președintele Acțiunii 2012, organizație membră a Alianței pentru Centenar.

Manifestanții au sărbătorit Revelionul 2018 la Casa de Cultură din Fălciu, cu spectacol de artificii în aer liber, recitaluri folclorice și o masă tradițională.

Întregul eveniment s-a desfășurat cu sprijnul autorităților din România și Republica Moldova, mai precizează organizatorii.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

astăzi, 19:40
9

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...

Spectacolul „Legenda Cetății Neamțului” se joacă trei zile la Teatrul „Vasilache” din Botoșani

astăzi, 19:08
19

„Legenda Cetăţii Neamţului” este o adaptare scenică parodică, după „Cetatea Neamţului” de George Coşbuc şi transpusă în scenă de Marius Rogojinschi. Regia arti...

Tânăr dintr-o comuna din Botoșani, prins conducând sub influența cocainei!

astăzi, 18:07
177

În cursul zilei de luni, 22 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Sucevei un autoturism condus ...