Vezi când are loc Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni”

Vezi când are loc Festivalul de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni”

Ediția a XLVII-a a festivalului de datini și obiceiuri de iarnă „Din străbuni, din oameni buni”, cel mai așteptat eveniment cu tradiții populare din preajma sărbătorilor de iarnă, va avea loc pe 18 decembrie, în municipiul Botoșani.

Acesta este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani.

Evenimentul are ca scop conservarea și promovarea datinilor și obiceiurilor de iarnă din județul Botoșani, dar și promovarea datinilor și obiceiurilor de Crăciun și de Anul Nou din toate zonele țării.

Participare

În festival se pot înscrie ansambluri și/sau formații de datini și obiceiuri populare tradiționale din județ. Participarea ansamblurilor/formațiilor de datini și obiceiuri de iarnă din celelalte zone ale țării va avea loc la invitația CJCPCT Botoșani.

Înscriere și desfășurare

I.             Inscrierea în festival presupune completarea fișei de înscriere și transmiterea către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, pe adresa str. Unirii, nr. IO, cod poștal 710233, personal sau prin scanarea și trimiterea fișei de înscriere pe adresa de e-mail centrul_creatiei_botosani@yahoo.com, până la data de 28 noiembrie 2022.

II.            Festivalul se va desfășura după următorul program: duminică 18 decembrie 2022, formațiile și ansamblurile de datini și obiceiuri vor participa la PARADĂ, începând cu ora 11 00, pe  traseul: Consiliul Județean Botoșani - Casa Sindicatelor — Liceul A.T. Laurian — Pod de Piatră - Calea Națională - Direcția Muncii — Hotel Rapsodia — Piața Revoluției, după care ansamblurile si formațiile vor susține spectacole pe scena amplasată în Piața Revoluției (intervalul orar 1200 - 2000).

III.           Reguli și precizări:

•             înscrierile în festival se fac până la data de 28 noiembrie 2022;    dintr-un ansamblu sau formație nu pot face parte mai mult de 25 de persoane;

•             timpul alocat pentru evoluție este de maximum 15 minute pentru fiecare ansamblu sau formație;   fiecare coordonator va prezenta direct la scenă, în cazul în care acompaniamentul orchestral nu este live, CD-ul sau stick-ul cu muzica înregistrată la o calitate foarte bună;

•             transportul formațiilor la festival va fi asigurat de participanți;

•             organizatorii asigură masa participanților, numai în baza Tabelului nominal anexat prezentului regulament, completat cu toate datele solicitate, ștampilat și semnat la primărie. școală, etc. și care va fi predat în original unui salariat al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani în ziua sosirii; lipsa tabelului (completat integral și ștampilat) / eventualele omisiuni, împiedică organizatorul să acorde această facilitate;

•             fiecare grup va avea o pancartă inscripționată cu numele ansamblului/formației și numele localității reprezentate;   vă rugăm să acordați o atenție deosebită costumelor cu care se vor prezenta alaiurile de Căiuți. capre, și urși, dar și elementelor de recuzită ale acestora: de asemenea. „mascaților" sau așazișilor „urâți” nu li se va permite purtarea măștilor-obrăzar care nu sunt confecționate din materiale tradiționale folosite altădată în lumea satului și care nu se încadrează tipologiei microzonelor din care provin;   ținuta vestimentară nu trebuie să fie una de tip modern (încălțăminte tip adidas, pantalon tip blug, etc.), nerespectarea acestei cerințe dă dreptul organizatorului de a împiedica accesul pe scenă în cadrul festivalului.

Participanții își exprimă consimțământul în mod expres privind înregistrarea festivalului foto, video și audio, distribuirea pe site-ul instituției, în presă și televiziune, postarea și utilizarea fotografiilor/ înregistrărilor pe site-ul instituției. în scopul promovării culturale.

Coordonatorul ansamblului/formatiei confirmă prin semnarea Fișei de înscriere în festival că fiecare participant este apt de efort fizic și că a fost informat cu privire la detaliile Regulamentului Festivalului.

Date de contact

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani Botoșani, str. Unirii nr. IO, Cod poștal 710233: tel. 023 1-536322; e-mail: centilil_creatiei botosani@yahoo.com.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Sute de oameni prezenți la înmormântarea Danielei Șfaițer pentru a o conduce pe ultimul drum (video)

Joi, 8 Decembrie 2022
4775

Sute de oameni au fost prezenți, joi, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Vorona, pentru a-și lua rămas bun de la Daniela Șfaițer, soția deținător...

Pompieri instruiți cum să intervină la accidentele în care sunt implicate mașini electrice sau care i-au foc în mers (fotogalerie)

Miercuri, 7 Decembrie 2022
260

Pompierii trebuie să țină pasul cu noua tehnologie, pentru reușita misiunilor încredințate și pentru a se întoarce sănătoși la familiile lor. Intervențiile la accidentele î...

Meteorologii au prelungit codul galben de ceață până la ora 23:00

Miercuri, 7 Decembrie 2022
150

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prelungit codul galben de ceață până la ora 23:00. Pe drumurile din județul Botoșani, din această cauză, se va reduce vizibilitatea sub ...