Vernisaj al expoziției cultural-artistice „Alice Sfințesco - Cântecul Culorilor”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (fotogalerie)

Vernisaj al expoziției cultural-artistice „Alice Sfințesco - Cântecul Culorilor”, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” Botoșani (fotogalerie)

Sâmbătă, la Galeriile de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani a avut loc vernisajul expoziției cultural – artistice „Alice Sfințesco – Cântecul Culorilor”. Evenimentul a fost organizat de Muzeul Județean de Istorie din Botoșani și Primăria municipiului Botoșani.

Astfel, în perioada 25 – 30 iunie, vor putea fi admirate lucrări de pictură în ulei și pastel, cu tematică vegetală și compoziții cu personaje ale artistei Alice Sfințesco – Onicescu.

La vernisaj au participat botoșăneni iubitori de artă, autorități locale și membrii familiei artistei cu origini botoșănene.

În cadrul evenimentului s-a lansat și albumul de artă ,,Alice Sfințesco - Cântecul culorilor”/ Editura CREATOR/LIBRIS, fiind prezentat și un moment artistic deosebit, susținut de actrița Claudia Motea și soprana de origine albaneză Arlinda Morava (atașat cultural la Ambasada Albaniei în România).

Alice Elena Onicescu (sora lui Octav Onicescu) s-a născut pe 17 mai 1879, în Botoşani, unde a urmat și școala primară, continuându-și  studiile la Școala de Arte Frumoase din București, pe care le-a absolvit în anul 1901.

În perioada 1900 - 1912 a realizat peste 100 de portrete în ulei și pastel. În anul 1907 s-a căsătorit cu inginerul T. Sfințesco. Pe lângă Iași și București, Alice Sfințesco – Onicescu a expus și la Paris.

În anul 1964 s-a stabilit în Franța, unde a pictat până în 1974. Artista a decedat pe 6 noiembrie1975, la Lys-Chantilly.










 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Cristina Lăcătușu, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru CJ Botoșani. „Noi avem o problemă...” (video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
707

Cristina Lăcătușu, membră și președinta formațiunii politice Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani la nivel de județ, care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-...

Femeia care își asumă competiția cu actualul și fostul primar al Botoșaniului. „Poziția de consilier local este una nașpa tare” (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
1113

Raluca Curelariu, consilier local din partea partidului Uniunea Salvați România (USR) – Filiala Botoșani care face parte din Alianța Dreapta Unită, și-a anunțat oficial candidatura p...

Sute de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate în gospodăriile din Botoșani! (foto, video)

Miercuri, 17 Aprilie 2024
634

500 de detectoare de monoxid de carbon și fum vor fi instalate, gratuit, în locuințele unor familii nevoiașe din județul Botoșani, în cadrul campaniei de informare preventivă și de ...