Un vlăstar din Teiul lui Eminescu a fost plantat ieri la Praga! (Foto)

Un puiet recoltat din Teiul lui Eminescu a fost sădit ieri la Praga, pentru a marca scurta şedere a marelui poet botoșănean în capitala Cehiei.

Un vlăstar din Teiul lui Eminescu a fost plantat ieri la Praga! (Foto)

Plantarea teiului din Grădina Copou din Iaşi în Piaţa Namesti Miru din Praga a fost făcută în colaborare cu Ambasada României în Republica Cehă.

Pe lângă plantarea teiului, a fost oferită și o placă comemorativă care a fost amplasată lângă arbore, cu un mesaj care celebrează opera lui Eminescu şi care subliniază importanţa culturală a acestui eveniment.

Plantarea unui puiet din Teiul lui Eminescu este un omagiu adus poetului botoșănean şi o dovadă a aprecierii de care se bucură opera sa şi pe plan internaţional. Autoritățile ieșene transmit că astfel se marchează scurta şedere a poetului Mihai Eminescu la Praga, în 1869. De altfel, cea mai cunoscută fotografie a poetului a fost realizată în acea perioadă, în Piaţa 'Sf. Wenceslas', atunci când Eminescu avea 19 ani.

Nu este prima inițiativă a ieșenilor de acest fel. În 2017, un tei a fost plantat lângă statuia poetului Mihai Eminescu din Stadtpark, o piaţă publică din centrul Vienei, prilej cu care a fost dezvelit un însemn care a marcat acest eveniment.

Cunoscut sub numele de "Teiul lui Eminescu" din Parcul Copou Iași, copacul este un tei argintiu care are peste 550 de ani. Acest arbore l-a inspirat pe Eminescu să scrie poeziile "Povestea teiului", "Floare de tei" sau "Făt Frumos din tei".




 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
524

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...