Un tânăr basarabean, absolvent al Facultății de Drept din Craiova și masterand la Iași, și-a lansat primul volum de poeme (video)

Sâmbătă, 2 aprilie, la editura Agata din municipiul Botoșani, un tânăr basarabean, absolvent al Facultății de Drept din Craiova și masterand la Iași, și-a lansat prima carte de poezii.

Prin cartea, intitulată „Poeme pentru Anna”, nu doar că tânărul poet își exprimă sentimentele de iubire, ci și promovează limba română dincolo de granițe.

Cristian Andronic este un tânăr cu vise mari, a urmat Facultatea de Drept din Craiova, iar în momentul actual urmează cursurile de master în cadrul Universității din Iași, dorind să profeseze în magistratură.

La începutul evenimentului a fost ținut un moment de reculegere în numele fostului deputat Lucian Feodorov, care a fost președintele partidului AUR din Botoșani. Asta pentru că omul politic a ajutat la lansarea cărții lui Cristian Andronic.

„În urmă cu cinci ani scrisesem un vers în care mă autointitulam un poet pe strada României. Nu știam pe care stradă, nu știam ce fel de poet și nu știam de ce în România. Astăzi, datorită mai multor oameni, care au decis să răspundă proiectului nostru sunt nespus de încântat să pun pe tavă <>. Este o poezie confesivă prin care, direct sau indirect, îmi dezvălui trăirile, preocupările și visele care îmi scurtează nopțile. Toate emoțiile converg spre oamenii din jurul meu, nicio metaforă nu înseamnă plăsmuire, ci un fir rupt din șirul amintirilor mele trăite. Deși dragostea este o temă des utilizată, datorită ei am înțeles de ce am scris <>. Să nu credeți că banii pe care îi fac din dulcele stil clasic îmi ajung doar să trăiesc în stradă, ei nici nu sunt. Am înțeles totuși că nu am venit în România, pentru că niciodată nu am plecat de aici. Am trăit în Românitate și spun asta ca pe o laudă. Iar <<Poeme pentru Anna>> este cea mai sinceră dovadă pe care o pot aduce. Sincerele mulțumiri sper să fie valoarea acestei cărți. Există România chiar și după granițe, cel puțin prin cultură”, a declarat poetul Cristian Andronic.

În finalul evenimentului Marieva Demetrescu, o adolescentă de doar 17 ani, care a reușit să publice la vârsta sa fragedă trei cărți, a încântat urechile participanților cu un cântec la chitară și cu vocea sa suavă.

La eveniment au participat poeți botoșăneni, oameni de cultură și de seamă pentru comunitate.











 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Șosele cu bucluc pentru șoferii botoșăneni. „Se pregătește să devină un crater” / „Nu există zi dată de la Dumnezeu să nu sun” (foto, video)

astăzi, 15:35

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local pentru luna septembrie, Eugen Țurcanu, ales local din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, a avut o interpelare...

S-a semnat contractul pentru execuția lucrărilor la Drumul Vămii! (foto, video)

astăzi, 15:06

Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani, a semnat în cadrul ședinței de plen de luni, 30 septembrie, contractul de finanțare din fonduri europene a lucrărilor de mode...

S-a votat! Consilierii au fost de acord cu scoaterea șinelor de tramvai din Botoșani! (foto, video)

astăzi, 13:59

Șoferii pot răsufla ușurați de astăzi. Primul pas pentru ca șinele de tramvai din municipiul Botoșani să dispară a fost făcut. Luni la amiază, în ședința ordinară aferentă luni...