Un concert ca o poveste la Filarmonica!

Un concert ca o poveste la Filarmonica!

 SABIN PAUTZA  

Compozitorul isi va dirija propria piesa. Interpreta este cea careia ii este dedicata lucrarea!
Concert neobisnuit pe scena Filarmonicii botosanene! Vineri seara, de la ora 18.30, spectatorii vor avea ocazia sa asculte un concert compus chiar de catre cel care va dirija orchestra, si anume Sabin Păutza, din SUA, care o va avea alaturi pe flautista Cristina Bojin, cea careia, de altfel, ii este dedicata lucrarea.

În program:

Sabin Păutza: Concertul pentru flaut şi orchestră
J. Haydn: Simfonia nr. 49, în fa minor  - La Passione
I. Stravinski: Pasărea de foc, suită de balet (1919)

SABIN PĂUTZA. S-a născut la data de 8 februarie 1943, la Câlnic-Reşiţa. A urmat cursurile Liceului de Matematică din Reşiţa, studiind în paralel muzica cu Carl Tirier şi Katerin Szoguy. În anul 1965 a absolvit Conservatorul de Muzică Ciprian Porumbescu din Bucureşti. Între anii 1966 si 1984 activează la Iaşi ca profesor de armonie, dirijat şi orchestraţie la Conservatorul George Enescu şi ca dirijor al orchestrei simfonice si al Coralei Animosi ale Conservatorului. Din anul 1984 se stabileşte în Statele Unite unde este numit prin concurs director artistic si dirijor principal al celei mai vechi orchestre din New Jersey, Plainfield Symphony, unde lucrează şi în prezent.

Concertul pentru flaut şi orchestră a fost compus în anul 2008. Lucrarea a fost dedicată flautistei Cristina Bojin Frăţilă.


CRISTINA BOJIN. Nascută la Sibiu într-o familie de muzicieni, Cristina Bojin începe studiul pianului la vârsta de şase ani, pentru ca mai apoi să se dedice flautului sub îndrumarea tatălui său, Ioan Bojin.
A absolvit studiile superioare la Academia de Muzică din Stuttgart sub îndrumarea renumitului profesor francez Jean-Claude Gerard, urmând cursuri de măiestrie cu flautişti precum Aurel Nicolet, Paul Meisen, Davide Formisano şi Andrea Lieberknecht.
Cristina Bojin este o artistă completă, încercând în permanenţă să imbine ideal cariera solistică cu cea de muzician de orchestră, pasiunea sa pentru muzica de cameră şi aspectul  pedagogic pe care şi l-a asumat încă din anii de studiu petrecuţi în Germania.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
138

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
233

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
361

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...