Un an de la moartea lui Adrian Paunescu - VIDEO

Pe 5 noiembrie se implineste un an de cand poetul si politicanul Adrian Paunescu a incetat din viata, la varsta de 67 de ani.

Cu aceasta ocazie, poetul a fost pomenit la Biserica Boteanu. Dupa slujba, familia acestuia, dar si cei care vor sa-i aduca un omagiu, au mers in Cimitirul Bellu, la mormantul poetului, de pe Aleea Scriitorilor, informeaza Realitatea TV.

La inceputul lui noiembrie 2010, poetul Adrian Paunescu inca se afla la spitalul Floreasca, din Capitala, diagnosticat cu insuficienta cardiaca, hepatica si renala. Medicii s-au aratat rezervati in privinta sanselor sale de supravietuire.

"In orice caz, diagnosticul pe care (...) mi-l confirma si medicii ma obliga la retragere, discretie, resemnare", scria Paunescu anul trecut. De altfel, in ultimele sale poezii, poetul ne saluta pe toti, "de-a dreptul cordial, de-a dreptul cardiac".

Adrian Paunescu - nascut la 20 iulie 1943, in Copaceni, judetul Balti, Basarabia, in prezent Republica Moldova - a fost poet, publicist si om politic. A fost cunoscut mai ales ca poet si organizator al Cenaclului Flacara, el fiind si unul dintre cei mai prolifici autori romani contemporani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Poliția, deschide!” Botoșănenii care s-au trezit cu ”mascații” la ușă! (Foto)

astăzi, 11:46

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au organizat ieri, 25 octombrie 2024, activități pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine...

Atenție la drum! Cum se circulă acum în Botoșani! (Foto)

astăzi, 11:36

Meteorologii au actualizat prognoza meteo, anunțând Cod Galben de ceață până la ora 12:30, pentru județul Botoșani.  Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de me...

Botoșăneanul care a sărbătorit Armata Română la Madrid! (Foto)

astăzi, 10:59

Pe 24 octombrie, Reședința Militară Alcazar din Madrid a fost gazda festivității de celebrare a Zilei Armatei Române, eveniment organizat pentru comemorarea și recunoașterea valoroaselor ...